תגובה הורית נכונה לילדה שלפעמים מתנהגת באגרסיביות להורים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

13/06/2022 | 23:12 | מאת: אמא שמחפשת פתרון טוב

ילדה בת 5.5 חזקה פיזית. לפעמים אגרסיבית איתנו ההורים..נתלית עלינו חוסמת מעבר או בועטת בנו. מהי תגובה הורית מכבדת ואפקטיבית למצב?

הי אכן לפעמים ילדים מאוד כועסים ואף זועמים וזקוקים להביע את זעמם. חשוב לאפשר להם דרך לעשות זאת מבלי שיהרסו לא רכוש ולא בני אדם...גבולות ברורים הם נחוצים "אני לא מרשה להרביץ לי" ולעצור זאת בכל דרך, ובמקביל מסר שמתקף את רגשותיה "אני מבין שאת כועסת עכשיו, אני רואה, מותר לכעוס אבל לא להרביץ לי". אפשר להציע חלופה - לחבוט בכריות, אפילו לצעוק אבל כאמור הרס הוא לא מקובל כי אחר כך הילד עלול להפנים שהוא עצמו -רע והרסני - במקום פשוט -אני טוב אבל כועס לפעמים-. מעבר לכך חשוב שתנסו להבין מה בקשר בינכם לא עובד מספיק טוב שמביא אותה להפנות כלפיכם מלכתחילה כזו אגרסיה. מספר פגישות עם פסיכולוגית ילדים יסייעו. בהצלחה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים