מיניות אצל ילדים גיל 7

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

03/06/2022 | 07:46 | מאת: קלרה

שלום ילד בן 6.5 פונה לילדה שרוצה להגיד לה משהו שאסור לספר. לוקח אותה לחדר ושואל האם יכול להראות לה את ה"בולבול"שלו. איך להתייחס לזה? איך לנהוג עם הילד? תודה

הי, אני חושבת שבהחלט חשוב לדבר עם הילד על החשיבות של פרטיות הגוף, האברים הפרטיים, מה מקובל, מה לא מקובל וכיוב'...והכל תוך כדי שיחה נינוחה, לא מאיימת, לא מבהילה, שנותנת הרבה מקום לשאילת שאלות מצידו ולתיווך ככל הנדרש. ייתכן מאוד שההתנהגות הזו מבטאת סקרנות ורצון טבעי ובריא לחקור ולהבין את גופו ואת סביבתו, עם זאת כדאי להוסיף עוד שאלה או שתיים כדי לוודא שלא מדובר בשום דבר מעבר לזה (כלומר שאף אחד לא נהג כך כלפיו, שלא נחשף לתכנים לא מותאמים וכיוב'). בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים