תינוקת בת שנה צמודה לאמא

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

24/04/2022 | 21:36 | מאת: ליאן

שלום אני אמא למקסימה בת שנה ,תינוקת מתפתחת מדהים ,תקשורתית ,סקרנית בת בכוכה שלנו וכרגע אני בהריון נוסף התינוקת לא במסגרת כרגע בגידול ביתי רוב שעות היום נמצאת איתי בבית ,בגינה בסידורי יום יום וכפעם פעמיים בשבוע משחקיה או גימבורי וגן עם אמא מסביבות גיל 5 חודשים התחלתי להבחין אצלה בפחד מאנשים זרים שמנסים ליצור איתה אינטראקציה להתקרב אליה להרים אותה לגעת בה הפחד הנ"ל מתבטא בבכי מול האדם הזר והיצמדות אליי ומבקשת להיות על הידיים אני כמובן מאפשרת לה את מה שהיא צריכה לא מאיצה בה כאשר הזרים ניגשים בצורה עדינה ולא מתקרבים קרוב מידי או מנסים להרימה היא מאוד מחייכת ונראה שנהנית ושמחה בקשר איתם הבעיה היא בקרוב בעיקר באינטראקציה עם פעוטות בגילה או עד גיל שנתיים אפילו זה אותו דבר היא פוחדת שמתקרבים אליה אם ילד רץ מהר מתקרב מנסה לשחק איתה מנגד אם ילד יותר רך ועדין היא נענית בשמחה ומשחקת אבל קרוב אליי יש גם קושי ניכר בסביבה רועשת והמולה לוקח לה זמן להתקרב ולהיפתח ולהתחמם עד אז היא צמודה אליי יחד עם זאת מסתכלת סביב כאילו בוחנת ובודקת את הסביבה ,סקרנית לקורה מסביב מתעניינת ושמחה ממה שרואה ,אבל אם היא חווה בן אדם כדמות מפחידה או מאיימת היא בוכה ונצמדת אליי התייעצתי בנושא עם מספר גורמים אמרו לי הגיוני תקין שתפחד הכל בסדר מרגיש לי שמשהו לא בסדר מאחר ורואה הבדל ניכר בינה לפעוטות אחרים שמתרחקים מההורים יודעת שכל ילד הוא שונה ואני מקבלת את מי שהיא נותנת את כל הביטחון שיכולה לתת לה לא הודפת אותה כשנצמדת בטח לא דוחה אותה נותנת לה להתחמם בקצב שלה שתהיה מוכנה האם אני פועלת נכון ? האם יש צורך בטיפול יותר מעמיק לילדה פסיכולוג התפתחותי או משהו בסגנון לציין שגם בבית מחפשת את קרבתי וקרבת בעלי מעדיפה את האינטראקציה איתנו מאשר משחקים וצעצועים ,אם כי משחקת לבד לידנו כשאנחנו יושבים איתה תודה ,ליאן

הי ליאן, אני שומעת שסביבתך מאותתת לך שהכל בסדר ותקין,ונראה לי שאיפשהו גם את יודעת את זה. ביתך הקטנה מגיבה בצורה מאוד הגיונית לכל דבר..בודקת, נזהרת, מעדיפה גישה עדינה ורגישה, נבהלת מפעוטות שרצים אליה במהירות :) זה גם נשמע שאת נותנת לה את כל מה שהיא זקוקה לו ממך ולכן כל שנותר לך הוא להתמודד עם הפחדים והחששות שמשהו לא בסדר..ולהתרכז בלהנות איתה ובה ולהמשיך לתת לה את המענה האוהב הרגיש והמותאם שלך. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים