התנגדותת של ילד בן 3ש שגורם להרבה חיכוכים בבית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

06/04/2022 | 21:08 | מאת: עדי

ילד בן 3 חכם שהולך לגן בבית לאחרונה מתנגד יותרכמו לשטוף את הידיים לא רוצה להתלבש רחצה לא צאת לא מקשיב שמדברים איתו זה יוצר הרבה קושי בשיתוף פעולה זה דורש הרבה שכנועים שלא תמיד עוזר מה אפשר לעשות כדאי ליצור שיתוף פעולה הקשבה תודה

הי זה בסה"כ נשמע אופייני לגיל 3. אני מציעה להכניס את הדברים הקריטיים למסגרת של כלילים שמחייבים את כל בני הבית - ולהקפיד עליהם באופן הזה - כלומר להזכיר כשזה לא נעשה או לפני שצריך לנהוג כך ולשבח כשכן (סידור משחקים בסוף היום, צחצוח שיניים, שטיפת ידיים לפני אוכל וכיוב'). למשל - "כולנו שוטפים ידיים לפני האוכל" ולהראות לו איך כולם נוהגים כך. כאשר משתף פעולה אז יש לשבח אותו ובאופן הזה לחזק את ההתנהגות הרצויה. לא הייתי נכנסת לשכנועים גדולים מידי - אלא מזכירה שאי אפשר לאכול לפני ששוטפים ידיים. אי אפשר להוציא עוד משחק לפני שמכניסים חזרה משחק אחר.. שימו לב שהתנהלות כזו שמכניסה סדר וארגון לתוך הבית, מחייבת גם אתכם ההורים להתארגנות אחרת ובעיקר עקבית. אבל אם מתמידים בזה, זה מאוד משתלם ומופנם בצורה טובה ומהירה. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים