חריקת שיניים אצל ילד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

26/02/2022 | 17:55 | מאת: מרינה

ילד בן 4 חורק שיניים בזמן משחק כאשר יותר מדי נרגש . התחיל לפני גיל 3. פניתי לרופא שיניים להתפתחות הילד לא קיבלתי תשובה. זה בלתי נסבל. האם זה בעיה פסיכולוגית/ פסיכיאטרית ? האם יש מה לעשות ? התפתחות הילד תקינה . תודה

הי מרינה, זה נשמע שהילד חורק שיניים במצבי מתח. כנראה שקיים אצלו מתח עודף שצריך לעזור לו לפרק. חישבי כיצד את פועלת בכיוון הזה. אני ממליצה לגשת לצורך כך לשיחת יעוץ אחת או שתיים עם פסיכולוג/ית ילדים, להבין יחד מהם גורמי המתח בחייו וכיצד ניתן לפעול כדי להקל עליו. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים