ילד בן שנתיים . תשומת לב יתרה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

17/01/2022 | 11:51 | מאת: דני

יובל הוא ילד חיובי ושמח בן שנתיים. כשהוא נמצא אצלנו כנכד או אצל הוריו . הדרישה לשחק איתו או להתיחס אליו לא מפסיקה לרגע .הוא ממש דורש תשומי . ואנחנו כרגע מספקים את הדרישה (גם רוצים ואוהבים). אנחנו משחקים איתו מדברים איתו מספרים סיפורים . אבל הבעיה שזה מתיש ונראה קצת מוגזם. הייתי מצפה שידע גם להעסיק את עצמו לבד לפחות לפרק זמן כלשהו.אפילו 10 דקות. מה עושים איך מתנהלים נכון ? הרבה תודה דני הסבא

17/01/2022 | 14:24 | מאת: דני

רציתי להוסיף , שאם מדברים לא אליו או עושים משהו שאינו איתו אז הוא מתחיל לזרוק חפצים למשוך תשומי. או ניגש אליך ומחבק חזק או קורא לך סבא סבא וכדומה. זה קורה גם עם ההורים

הי סבא, אולי שכחת אבל ילדים בגיל הזה לא ממש מעסיקים את עצמם לזמן ממושך מידי. יכול להיות שכדאי שתפגשו אותו לפרקי זמן קצרים יותר שיאפשרו לכם באמת להנות מהצורך שלו בתשומת ליבכם ומהזמן איתו. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים