מיעוט בנות בשכבת גיל

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

18/10/2021 | 08:39 | מאת: ליאת

שלום, הבת שלי כרגע בגן טרום חובה, הן 8 בנות מתוך 32 ילדים בגן ואחוז זה מייצג את כל השכבה שלהן ( כ 200 ילדים) ומאחר וכל הגנים משוייכים לאותו בית ספר יסודי, המצב ישאר כך גם בכיתה א'. אני יודעת לפי מחקרים שבנות מצליחות יותר בסביבה חד מינית וגם מטריד אותי שיהיו לה מעט אפשרויות למצוא חברות וכמו כן שהן יהיו מיעוט בכיתה. אני מודאגת מהמצב הנוכחי ואני תוהה אם כדאי כבר שנה הבאה להעביר אותה לגן שמשוייך לבית ספר יסודי אחר? בתודה מראש

הי ליאת, את מבודדת כאן גורם אחד ואני דווקא מציעה לך להגיע להחלטה לאחר ששיקללת את כלל הגורמים האמורים לתרום להנאה/הצלחה לימודית או בעצם כל דבר אחר שחשוב לך. הכוונה היא למשל לאיכות המורים, אולי התנאים הפיסיים, האקסטרות שבית הספר מציע, סגנון ההוראה בבית הספר, החברות שכן יש לביתך ועוד. לא נכון יהיה לצמצם את הכל לגורם אחד על אף שאני בהחלט מבינה את רצונך בקבוצה קצת יותר הטרוגנית מבחינת המין. אם היגעת להחלטה שנכון יהיה להעבירה, בוודאי שכדאי להקדים ולעשות זאת. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים