בת 4 גמולה לא נכנסת לשירותים בגן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

19/09/2021 | 16:14 | מאת: אסתר סמוכה

בת 4 גמולה כבר כמעט שנה כולל בלילה. מוכנה לעשות שירותים בכל מקום. בגן לא מוכנה להיכנס בשום אופן. בלית ברירה ושעל מנת תהיה בגן כי זה גן של גמולים שמים לה חיתול תחתון בשעה 11 בערך לקראת השינה בגן. עושה פיפי בחיתול. הילדה אינטליגנטית מדהימה. טוענת שבגיל 5 תיכנס לשירותים. לא מצליחים להבין ממנה מה הסיבה שמסרבת להיכנס רק בגן.. ממציאה כל מיני סיבות. כשהתחילה את הגן לפני כשנה חשבנו שניבהלה מהפלש האוטומטי.. ניסינו כבר כל מה שיכולנו בדרכי נועם בלי לחץ ולא עוזר כלום. איך אפשר לצאת מהלופ הזה. אשמח לעצמכם . אני מיואשת ומתוסכלת… תודה

שלום לך, אני סבורה שהמצב מצריך תכנית פעולה משותפת עם הגננות. המטרה היא לעזור לה להשתמש בשירותים - קודם בתנאים אופטימאליים עבורה, ובהדרגה פחות ופחות... אפשר להתחיל למשל משימוש בשירותים ביחד איתך - אחרי שעות הפעילות, כלומר כשאין אף אחד בגן. לאחר מספר פעמים כאלה להתקדם אל עבר שימוש בשירותים מספר פעמים ביחד איתך בשעות הגן. לאחרת מכן שימוש בשירותים כשאת מחוץ לדלת, בהמשך כשחברה מחוץ לדלת וכן הלאה.תוך כדי התהליך יש לבדוק כל הזמן מה מקל עליה, מה מאפשר את זה, מה גורם לה נוחות ומה אי נוחות - ובהתאם לזה להתקדם בתכנית עד למצב שהיא משתמשת בשירותים לבדה. זה יכול לקחת קצת זמן אבל התוצאה מובטחת. בהצלחה! ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים