ילדה מסרבת לטיפול בהורמון גדילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

13/09/2021 | 15:28 | מאת: ירדן

שלום, ילדה בת 10, נמוכת קומה (לא ננסות, אבל פוטנציאל גדילה לגובה 150 בלבד). הומלץ בחום עיכוב גדילה וטיפול בהורמון (זריקה פעם ביום למשך שנתיים לפחות). הילדה מסרבת לחלוטין. שטחנו בפניה את כל הטיעונים בעד ונגד, אבל היא לא מוכנה בשום אופן. מבחינתה (ודי בצדק) היא ילדה בריאה (מה שנכון) שאנחנו הופכים לילדה טיפולית. ומבחינתה, היא טוענת שהגובה הנמוך לא מפריע לה כהוא זה. ניסינו להסביר שזה עלול להפריע לה בעתיד, אבל היא לא מקבלת את זה. בנוסף, יש כאן מלכוד. כי אנחנו נשדרים שיש בעיה (במילים שלה שהיא "פגומה") ולכן צריך לטפל. אבל הטיפול גם עלול לא להצליח, ואז היא תשאר "פגומה"? אנחנו די מיואשים. אי אפשר להכריח ילדה לטיפול אינטנסיבי כזה בלי הסכמה. משהו שאפשר לעשות בנידון או לותר ולהתמודד עם בעיות תדמית/בטחון עצמי לכשיצוצו בעתיד, אם בכלל?

שלום ירדן, מציעה בחום להפנות את שאלתך לפורום "הכנה לקראת פרוצדורות רפואיות" כאן בפורטל דוקטורס. לנוחיותך מצרפת לך את הלינק https://www.doctors.co.il/forum-6104/ אני בטוחה שתקבלי שם מענה הולם. בהצלחה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים