איך להנחות ילד להתנהג עם מורה עצבנית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

03/09/2021 | 13:23 | מאת: מודאגת

שלום רב מדובר בילד בכיתה א. אומנם הם כבר רק יומיים אך הסייעת הספיקה לצעוק על הבן שלי כמה פעמים. מקרה לדוגמא: הילדים גוזרים נייר, מתחת לכסא ילד שיושב ליד הבן שלי יש נייר. הסייעת צועקת על הבן שלי שמהר יקום וירים את הנייר ויזרוק בסל הזבל. הבן שלי שותה מים...אמר לה אוקי תכף אני מרים והמשיך לשתות והיא המשיכה לצעוק שקום מייד וירים את הנייר עד שהרים וזרק. הילד טוען שהיא מסתכלת עליו בצורה מאיימת והוא מפוחד. מדובר בילד עדין חכם מאוד וללא בעיות משמעת. אני הנחתי הבן שלי שייציית לה אבל שיגיד לה שלא נעים לו שפונים אליו כך ואם הרגיש מאוים שיקום ויבקש עזרת המורה הראשית בכיתה. אבל התחרטתי שאמרתי לו את זה והתחלתי לדמיין שזה רק יביא להחמרת המצב ואולי דווקא היא תתנהג איתו באלימות או עויונות אם יעיז ויגיד לה את זה או שהיא תעשה לו דווקא אם תראה שהוא מסוגל למתוח עליה ביקורת. אני בכלל לא מכירה את הסייעת ובקושי את המורה ועכשיו אסור לנו בגלל הקורונה להיכנס לשטח בית הספר וזה עוד יותר מקשה. אין אפשרות להחליף מילה עם המורה או להכיר את הצוות מקרוב. אני מרגישה חסרת אונים. דואגת מאוד. אודה לעזרה.

שלום לך, אני מניחה כמובן שאת כל זה שמעת מבנך הנסער... אז עצתי היא לשוחח עם המחנכת והסייעת. אולי אינך יכולה להיכנס כרגע לשטח בית הספר, אבל יש טלפון, יש זום ובוודאי שאת יכולה לשוחח עם כל גורם חינוכי שתחפצי. אני מציעה לך להביא לידיעתן בעדינות את תחושות בנך, ובעיקר לנסות להבין ולברר מה היה שם. להראות לצוות שאת מעורבת, ורוצה לשתף פעולה כדי שהשנה תתתחיל ותימשך בצורה טובה עבור בנך, אבל אין מנוס מיצירת קשר, שיח ושת"פ. את מוזמנת לכתוב לי שוב בהמשך. שנה טובה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים