פחד מהעתיד, איך לקבל החלטות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

21/08/2021 | 22:52 | מאת: בחור צעיר

שלום, אני לא יודע אם אני במקום המתאים(לא ילד אלא בחור מבוגר) אבל אשמח בכל אופן למענה. רציתי לשאול שתי שאלות: האחת, איך מתגברים על הפחד מליצור זוגיות ולתת אמון בצד השני?[יש לי אח שהתגרש בצורה לא יפה וזה קצת גורם לי לרתיעה, אני דתי ואצלנו אין ממש זוגיות לפני החתונה]. והשנייה, יש לי הרבה החלטות לקבל בשנה הקרובה. ולפעמים אני מרגיש שפשוט אני נכנס ללחץ והבטן מתהפכת לי ונהיה לי קשה לישון בלילות מהמחשבות, עכשיו כאילו אני יכול לקחת אופטלגין ולישון אבל אני מעדיף פשוט שזה באמת ייפתר לי ואני יפסיק לדאוג. אז איך אני יכול למצוא את הדרך להרגיע את עצמי? איך אני יכול להפסיק לפחד מהעתיד וממה שיבוא? אודה לתשובתך, בתודה מראש

שלום לך, דווקא בגלל שאתה בחור דתי שלא בהכרח יש לו את הפריבילגיה לבחון את אורחות חייו/בחירותיו בקצב אורגאני, כזה שמתאים ומותאם לך, בכל זאת לא הייתי מוותרת על האפשרות לחשוב עליהם לעומק ויותר מזה, לחשוב ולהרגיש לעומק את רגשותייך. להתחבר עמוק וקרוב יותר לאינטואיציה שלך ולתחושות הבטן שלך. המקום הכי טוב שאני מכירה כדי לעשות זאת הוא בתוך טיפול, מרחב אישי פרטי ולא שיפוטי משלך, שיאפשר לך את כל זה..מעבר לזה, אתה נשמע מאוד לבד עם כל מה שאתה עובר, ובטיפול תוכל להיות עם כל מה שאתה עובר וחוות - ביחד - עם מישהו שיוכל להיות שם איתך ועבורך. אני מאמינה שטיפול יוכל להפחית משמעותית את החרדה שאתה חווה וישפר באופן ניכר את האפשרות שלך לחוות הנאה וביטחון בחייך שלך. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

29/08/2021 | 23:39 | מאת: בחור צעיר

תודה רבה לך. אני לא חושב שאני אהיה מסוגל לדבר אפילו רק את מה שרשמתי מול מטפל שבפועל הוא אדם זר שאני לא מכיר[אני ביישן].

אחד הדבריםה כי חשובים בטיפול הוא האפשרות שלך להרגיש בטוח ולבנות את ההרגשה הזו ביחד עם המטפל, לאט לאט ובקצב שמתאים לך. טיפול פסיכולוגי אינו דומה לניתוח או לפרוצדורה פולשנית...לא על ידי המטפל וגם לא על ידך. הדרך האופן והקצב שבהם תביא את הדברים תלויה לגמרי בך, ולפעמים זה לוקח הרבה זמן עד שנפתחים, וזה בסדר מובן ומקובל. מציעה לך לא לחשוש כ"כ וללכת לנסות...אין לך מה להפסיד בעיני, רק להרוויח :) שנה טובה

05/09/2021 | 14:14 | מאת: אדם

תודה רבה לך, אני אחשוב על זה שנה טובה ומתוקה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים