תינוקת שמטיחה את ראשה ברצפה.

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

17/08/2021 | 22:11 | מאת: נעמה רוטנברג

שלום וברכה, אני אימאמלתינוקת בת שנה ושבעה חודשים. מלאחרונה החלה בתי כתגובה לתסכולים שונים לחבוט את הראש ברצפה, ואז לפרוץ בבכי. לעיתים אני רואה אותה נושכת את עצמה. ישחה אפילו סימנים על הידיים מהנשיכות הללו. שאלתי, מה לעשות עם הדפיקות האלה, והאם יש חשש לבעיה תחושתית או 'הכל נובע ממניפולציות שעובדות עלינו. אני נלחצת מהדפיקות והחבטות שהיא עושה. תודה, נעמה.

שלום רב, עצתי החמה אלייך היא לעולם לא להתייחס להתנהגויות של ביתך, בוודאי לא בתקופת הינקות והפעוטות, כאל מניפולציה. נכון היא מתנהגת ונכון היא רוצה שתפעלי עבורה- אך זו ממש לא מניפולציה במובן השלילי של המילה. לילדים יש צרכים. לצד הצרכים ישנם קשיים, תסכולים, כאבים, רצונות ונפש מלאה ושלמה המבקשת ללמוד, לשמוח מרגוע, התרגשות ועוד. אני מציעה תמיד לחשוב על מה הילדה שלי מבקשת ממני? לדעתי ביתך מראה לך כמה קשה לה לשאת תסכולים ומבקשת ממך לעזור לה להרגע. ביתך התינוקת לא יכולה להרגיע את עצמה על אף שמאוד מאוד מנסה ללא הצלחה. אני מציעה לך לעשות את כל מה שאפשר במצב הזה כדי לעזור לה להירגע. לחבק, להרים, לשיר, ללטף, לעסות, לדבר אליה, ובעיקר בעיקר להיות אמפטית. זה גם לא אומר בהכרח לתת לה את מה שהיא רוצה..למשל עוד שוקולד אחרי צחצוח שניים, אבל זה כן אומר לדבר אליה להרגיע ולחבק...לתת תוקף לרצון ולכמה היא רוצה...עד יעבור זעם. לגבי השאלה הנוגעת לקשיי וויסות. ייתכן שיש קשיי וויסות, את יכולה להתייעץ בטיפת חלב או לפנות בעצמך למרפאה בעיסוק. זה עדיין לא ימנע ממך את הכורח לעזור לביתך להרגע כשהיא זקוקה לזה. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

25/08/2021 | 08:42 | מאת: נעמה רוטנברג

עוד תוספת קטנה, היא מעונינת שרני אשב לידה עד שהיא נרדמת גם אם זה יכול לקחת שעות. ואם אני אומרת: ליבי, אימא בסלון ועכשיו היא אומרת לך לילה טוב. היא פורצת בבכיות היסטריות כולל להטיח את הראש במיטה. במקרה כזה גם נכון לשבת לידה לחבק וכו? תודה על התשובה הברורה והבהירה.. 🤗

לי זה נשמע שביתך עדיין זקוקה לנוכחותך המרגיעה לצורך הירדמות. אני מציעה להיות איתה בחדר, ללטף, לחבק, לשיר, ואפשר בהדרגה לפתוח איזה מרחק, כלומר לא רק להרים ולחבק, אולי גם לשבת לידה ולשיר לה..אפשרי אפילו שאביה ירדים אותה באופן הזה ולא רק את. אבל ללא שום ספק, עצתי היא להענות לצרכים שלה בנוכחות מרגיעה שלכם לעת שינה. אמא יקרה, אני יודעת שזה קשה..אבל בשלב הזה בחייה אימהות עדיין משמע צרכים קונקרטיים ופיזיים...זה תפקידך כרגע ואני מבטיחה לך שהוא לא ימשך באופן הזה בדיוק לאורך זמן רב מידי..ילדים גדלים מהר, הצרכים מתחלפים באחרים.

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים