ילדה בת 3 נושכת בגן בעת ריבים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

14/08/2021 | 18:09 | מאת: סיון

היי בתי בת 3 עדיין נושכת בגן בעת מאבקים על משחקים. יש לציין שהתחילה לדבר שוטף רק בגיל 2.8 (אחרי ניתוח כפתורים). בנוסף, כאשר מעירים לה על התנהגותה בגן, היא מפילה את עצמה על הרצפה ומתחמקת מקשר עין ומחייכת ממבוכה. מה ניתן לעשות? תודה

שלום לך, כרגע המחוות הגופניות כולל הנשיכות, עדיין באות במקום המילים. אז לא מספיק רק להעיר לה על התנהגותה, אלא לעזור לה לומר במילים את שהתכוונה ורצתה לומר: זה שלי, אני תפסתי קודם, אל תיקח לי, אני אומר אותך לגננת וכו'. הצוות בגן יכול וכדאי שיעזר בהכוונה מקצועית. זה יכול תוך זמן קצר מאוד למתן באופן משמעותי את תדירות הנשיכות. בהצלחה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים