יחסים בן אמא למתבגרת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

08/08/2021 | 17:35 | מאת: amit

אני אמא לילדה מתבגרת בת 13 שבחודשים האחרונים היא שינתה את ההתנהגות ביום בהיר אחד מתחצפת.מתעלמת.מסתגרת כל היום בחדר עם הפלפון עצבנית כל דבר מעצבן אותה היא ניתקה איתי קשר מסה כבר שבועיים ולאמוכנה לשוחח אתי אני מרגישה שהקשר שלי ושלה היה רק לטובות וכספים מעבר אין מילה טובה או חיבה כלפיי לא יודעת מה לעשות עצוב לי אני מאוד אוהבת אותה

הי עמית, אכן נשמע שעצוב ולא קל לך... את בטח כבר יודעת ושמעת לא פעם שבגיל ההתבגרות התגובות הן לפעמים מעט יותר קיצוניות או בוטות אפילו...יחד עם זאת לא הייתי מוותרת על הניסיון להבין את המסר שעומד מאחורי זה. יש כאן סוג של תקשורת שמאותת לך אולי ללכת אחורה, לחכות שהיא תבוא,להמתין..לא להיכנס, לא לחדור...ככה אני מבינה את האותות של ביתך. האם יש בזה משהו? אם כן, נסי לחשוב כיצד את עוזרת לה להבין שאת שם, מחכה, ממתינה, ומוכנה להיות עבורה בזמן, באופן ובקצב שלה. אם אינך מתחברת לאינטרפטציה שלי, נסי לחשוב מה המסר שלה אלייך כאן - מעבר להעלבות ולתחושת העצב שזה מעורר - למה ביתך זקוקה ממך? גם הפרשנות שלך של צרכייך ממך - כטובות...אני בטוחה שלא מיטיבה עם איש מכן...היא הרי עדיין זקוקה לך, ממי תבקש כסף אם לא ממך? בעבר הצורך היה החלפת חיתול והיום הצרכים הם - הבנה מסוג אחר, וכן, גם כסף...נסי לא להעלב מזה יותר מידי. אני ממליצה בחום על מספר פגישות עם פסיכולוגית קלינית המתמחה בבני נוער, תוכלו לחשוב יחד על היחסים בינכן בהווה ולאורך השנים, מניסיון, זה מאוד מאיר עיניים ומסייע. בהצלחה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים