תהיות לגבי בת שנתיים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

02/08/2021 | 21:15 | מאת: אחת

שלום, הבכורה שלי בת שנתיים, ילדה מהממת, מפותחת ואינטלגנטית. מאז שהיא נולדה, יש לה בכי חזק בקטע מטריד. היא ממש ממש צורחת בכל בכי ברמה של סירנה מטורפת ומחרישת אוזניים. זה ככה ממש מהיום הראשון שלה בעולם. והיא בוכה המון, תמיד הייתה ככה. האמנו שאם נענה לצרכים שלה ונכיל אותה וניתן לה הרגשה שאנחנו תמיד כאן, שומעים ומקשיבים, הצורך שלה בלבכות ולצרוח ייקטן ככל שהיא תתבגר. בינתיים לא נראה שזה משתנה. היא בוכה המון המון, מכל דבר קטן, אם מעט מעדה או עייפה או כל פיפס קטן מתחילות צרחות ובכי מטורף. היא גם מתעוררת מהשינה תמיד בבכי נוראי וצרחות. גם אם ישנה נהדר. ככה זה גם בשנצים וגם בשינת הלילה. תמיד. נשללה בעיה פיזית. בשאר הזמן כשהיא לא בוכה בצרחות היא סופר חברותית, אוהבת לשיר ולרקוד, עוברת כרגע את "משבר" השנתיים עם כל מה שבא איתו אבל תופעת הבכי הצרחני הייתה תמיד. מה דעתך?

שלום לך, ייתכן שביתך רגישה יותר מהרגיל ולכן אני מציעה לבדוק בעיה בוויסות החושי (אצל מרפא בעיסוק). במידה ותאובחן עם קושי כזה, תוכלו לקבל הדרכה מדויקת כיצד להקל עליה ובמידת הצורך היא תוכל להיות מטופלת בעצמה בבוא העת. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים