בעיה חברתית לבת 13 גרים במושב קטן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

13/07/2021 | 17:06 | מאת: לי

אשמח לעצתך- ביתי בת ה13 חווה סוג של דחיה מקבוצה של כחמישה ילדים שהיתה בקשר טוב איתם. לא משהו שנעשה ישירות, אבל התחמקות מפגישות איתה או אומרים לה שעסוקים ואז רואה שהעלו ברשתות החברתיות תמונות מבילוי משותף.. זה שובר את ליבה, אם כי כלפי חוץ היא מגיבה בכעס ובאופן כללי משדרת כוח ואולי גם כוחניות. היא מרבה "להתווכח" איתם על זה שכן או לא הזמינו.. יש לה עוד חברים וחברות, אבל זו הקבוצה העיקרית במושב בו אנו גרים. הייתי שמחה לקריאת כיוון כללית, היא משתפת אותי ואני שמחה על כך. מה אני יכולה לעשות עוד מלבד לשמוע אותה, לחזק אותה ולעודד אותה להקבות במפגשים עם ילדים אחרים?

הי לי, צר לי לשמוע שביתך עוברת מצב כזה, זה בוודאי מאוד לא נעים עבורה ועבורך כאמא... אני חושבת שהאופן הכי נכון לתמוך בה כרגע הוא לעזור לה בהתמודדות החברתית. לתת לה עוד קצת כלים להתמודדות - לצד עידוד לביטוי רגשי, לסייע לה להתחבר לרגשותיה וכמובן להביע המון ואמפטיה לרגשותיה. אני מציעה את כל זה כי ממה שאת מתארת קיים בלבול בין כל הדברים הללו למשל - היא נעלבת אבל מבטאת כעס. היא רוצה להתחבר אליהם אך מתנהלת מולן בכוחניות.. נראה לי שטיפול פסיכולוגי שמתמקד גם בהתמודדות חברתית יכול להתאים כאן, אולי אפילו טיפול קבוצתי למיומנויות חברתיות. בהצלחה ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים