בת 10 .......אשמח לחוות דעת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

12/07/2021 | 16:50 | מאת: מירי

בת שלי בת 10 חמודה פעילה יוזמת אוהבת אתגרים חברתית היה להם פעילות במחנה קיץ בבית ספר שהיא אחראית שיעשו לק לציפורניים ביד לבנות . כאשר אחד הבנות שקטנה ממנה סיימה בקשה ממנה לראות את זה הבת הקטנה הצגיה את היד שלה והבת שלי החזיקה את היד של התלמידה ופתאום היא ראתה ביד רק 3 אצבעות ..(כלומר התלמידה יש לה ביד 3 אצבעות כך היא נולדה) הבת שלי מספרת שהיא ממש הופתעה ופחדה בתוכה אבל לא הציגה את זה לבת הקטנה ואמר לה ואו ממש יפה למרות שהיא פחדה בתוכה שיש רק 3 אצבעות ביד דבר שהיא פעם ראשונה רואה את זה. היא דלגה והמשיכה אתמול היינו אצל דודה שלי ורצתה לעשות לה לק ופתאום היא נזכרת בתלמידה הקטנה שיש לה 3 אצבעות וקצת פידה בגלל שזה אוץה צבע של הלק אבל היא לא דברה ואמרה לי את זה יום למחרת. ובלילה חלמה חלום רע אומרת שהיא ראתה אצבעות של התלמידה הקטנה. היא הייתה מבינה שאולי משהו קטע לה אותן אבל אני הסברתי לה שהיא נולדה כך והיא חייה עם זה בכייף דבר שהקל עליה כי היא גם מרחמת עליה ואמרתי לה שאנחנו נזמין אותה לארוחה אצלנו והיא שמחה ..הרגשתי כאשר דברה על הנושא השתחררה מאוד והבינה וגם אני מבסוטה ממנה שהיא למרות ההפתעה פרגנה לתלמידה ואמרה לה שזה ממש יפה...מה עליי עוד לעשות כדי להסיר מלבה ההפתעה הזו אני הרגשתי היום שהיא יותר מושחררת ומדברת על הנושא ביותר הבנה יש לציין שהיא מץנהגת כרגיל צוחקת פעילה עם אחים שלה כולה אנרגיה

הי מירי, אני חושבת שנהגת בצורה נהדרת. לראייה, ביתך נרגעה, שמחה לרעיון שלך וממשיכה להתנהל כרגיל. זו האינדיקציה הכי טובה לכך שתגובתך הייתה מותאמת ומספיק רגישה אליה. הסירי דאגה מליבך.. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים