מחשבות לפני שינה....

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

12/07/2021 | 12:03 | מאת: אמא

הבת שלי בת 10 היא בת חברותית פעילה אתמול היינו בשיחה רגילה ואני אמרתי לה שהיה קשה לי לישון אתמול בלילה בגלל שתיתי קפה אז היא אומרת לי שהיא לפני שינה חושבת במה שעבר עליה במהלך היום או נזכרת בטיול שהיה עם החברות או בפעילות שהייתה בבית הספר כלומר בדברים שעברה אותם או מה רוצה לעשות מחר בבית הספר האם זה טבעי ולגיטמי בגיל שלה יש מחשבות לפני שינה האם אולי זו דרך עד להגעה לשינה האם זה מדאיג או זה טבעי אני גם זוכרת את עצמי כאשר הייתי בבית הספר גם היה לי לפני שינה מחשבות על מה שעברתי במהלך היום או בבית ספר ...אשמח לחוות דעת

שלום לך, היי רגועה אמא, בוודאי שזה טבעי...הרי את אפילו זוכרת את עצמך נוהגת ככה, ולא רק ילדים אגב, למעשה רוב האנשים נוטים לעבור במחשבותיהם על היום שעבר עליהם לעת שינה. זו דרך לעשות מעין חשבון נפש קטנטן...לסכם בינינו לבין עצמנו את היום שעבר עלינו ואפילו להערך באופן מסוים ליום המחרת. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים