נערה מופנמת וחסרת בטחון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

11/07/2021 | 10:32 | מאת: לילך

ביתי בת 14 חסרת בטחון ומופנמת. היא מטופלת אצל.פסיכולוגית זמן רב אך אינה פותחת ערוץ תקשורתי. הפסיכולוגית זו שמובילה את השיחה על ידי שאילת שאלות. הנערה לא יוזמת כלום. האם זה נכון להשאר בטיפול כזה?

הי, תרשי לי לשים סימן שאלה בנוגע לאופן שבו את מתארת את הטיפול, ובעצם אני מציעה גם לך לעשות כך..הרי אנחנו לא בתוך הטיפול...(וכן, גם אני כאמא מתחברת למשאלה להיות זבוב על קירות ילדינו :) אבל חשוב להשאיר זאת כמשאלה בלבד ולהתחבר למציאות בה אנחנו בעצם לא יודעים הרבה דברים..) בנוסף בואי נניח שאכן כך מתנהל הטיפול - אולי זה בגלל שזה יותר נוח לבת שלך כך. הרי אי אפשר ולא רצוי לכפות על מישהו לעשות משהו שלא נוח לו, אז אולי זה בעצם אופן דיאלוג שמיטיב עם ביתך. שלישית לא אמרת דבר באשר לתוכן השיחה בינהן...יכול להיות שהנושאים מאוד משמעותיים עבור ביתך. ודבר אחרון - האם ניסית לשוחח עם ביתך על הטיפול - האם נוח לה שם? בטוח לה? האם הייתה רוצה להמשיך. אני חושבת שחשוב יהיה אם תוכלי לשוחח עם ביתך ולהתעניין באשר להרגשתה (דגש על הרגשתה) לגבי הטיפול, ויכול להיות שתוכלי אפילו לקבל ממנה רשות לשוחח עם הפסיכולוגית ולקבל מענה לחלק מהדברים שמטרידים את מנוחתך. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים