ילד בן 6 תולש שיערות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

07/07/2021 | 22:40 | מאת: מיכל

ילד בן 6 עולה לכיתה א שנה הקרובה, ילד להורים גרושים, ללא בעיות תקשורת ומבחינה קוגניטיבית מפותח לגילו, התחיל לתלוש לעצמו שיערות וקורע מהשורש ונושך לעצמו את הידיים (לא מתוך כעס, לפעמים נראה שהוא לא שם לב שהוא עושה את זה). בנוסף סובל מביעותי לילה קשים. מה יכולות להיות הסיבות?

שלום התופעה נקראת טריכוטילומניה, ונובעת מרמות חרדה ומתח גבוהות, כך כנראה גם הנשיכות. גשו בהקדם האפשרי להתיעצות עם פסיכולוג/ית קלינית של ילדים למטרת אבחון וטיפול. בהצלחה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים