בן 3 שמרביץ לכולם לא מתוך כעס

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

24/06/2021 | 20:34 | מאת: יוליה

היי, השאלה היא לגבי ילד בן שלוש שמרביץ לכולם ואפרט: בגן לכל ילד סתם כך ללא סיבה ובלי כעס : מושך לילדה שעומדת לידו בשיער , ילד אחר ששותה לידו מבקבוק מים הוא מכה בראשו עם הבקבוק שלו, מתכנן את המכה מבעוד מועד ..מושיט יד לאחור כדי ליצור תנופה. הוא מרביץ גם לסתם אנשים ברחוב( דגש על אנשים ולא רק ילדים) וגם בגינה. התגובה מאד עקבית ברגע שמרביץ עוזבים את המקום, את מגרד המשחקים וכו' ...וגם בגן מרחיקים אותו מהילדים כשזה קורה. מזל שהוא לא חזק פיזית אחרת זה היה נגמר ממש רע . סימנים נוספים: לוקח כל מה שנמצא אצל חבר : " אני רוצה" גם אם יש לו בדיוק אותו דבר ביד , לא מכיר בחוקי הגן ולא מתוך "דווקא " או כוחניות .. נראה כאילו לא מבין את הסיטואציה כמו לחכות ולומר ברכה לפני האוכל כשכל הילדים מברכים ( ברכה סמלית לא גן דתי) . יש ילד אחד בגן שהוא גם שכן שאיתו הוא "משחק" יותר בהשתוללות , זריקת דברים צוחקים ואז בלי הודעה מוקדמת ושום סימן גם לו הוא מרביץ . שוחחנו , הסברנו, הקאנו שהילד בוכה , שזה כואב ...אין תגובה ...לפעמים לאחר כמה דקות אומר : אני רוצה להתנהג יפה....חוזר למשחק ותוך שניה שוב מרביץ ושוב מדגישה שזה לא מפרץ של עצבים , לא לקחו לו כלום אפילו לא הסתכלו עליו ...ביתר התחומים: הוא ברמה גבוהה קוגניטיבית , צבעים , צורות ,ספרות ואפילו אותיות.יש קצת בעיות של חגורת כתפיים : כשיושב ליד שולחן הוא שמוט ורפוי . עדיין עם טיטול .מיואשת ומודאגת .אשמח לעזרתכם בדחיפות

שלום לך, תשמעי...הבעיה עם פורום כזה הוא שאי אפשר באמת לאבחן ממרחק. אני מתרשמת שממש השתדלת לתת המון דוגמאות ולפרט את המצבים השונים, אבל בלי להביט לרוחב ולעומק עליו ועל ההתנהלות המשפחתית ובעיקר הדמויות המטפלות, יהיה לי מאוד קשר לכוון ולהנחות. הסיבות להתנהגות הזו יכולות להיות רבות - החל מבעיות וויסות, קשב, בעיות התפתחותיות או מחסור בהחזקה ותיווך הולם מהסביבה הקרובה. אני מציעה לך בחום לגשת להתייעצות עם איש/אשת מקצוע, פסיכולוג/ית קלינית או התפחותית, ולהמשיך משם. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

14/07/2022 | 18:18 | מאת: סיון

שלום יוליה זאת שכתבה. אשמח שתשלחי לי מייל. גם הבן שלי ככה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים