שאלה על זכרונות של פעוטות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

23/06/2021 | 16:04 | מאת: רעות

היי שלום רב. בעקבות יומהולדת שנתיים שחגג בני הקטן השבוע עלתה סוגיה ביני לבין אחי לגבי היומהולדת. לטענתו אין ממש חשיבות בלחגוג יומהולדת בגיל הזה שכן הוא לא יזכור כלום אני טענתי שהוא יזכור זאת בתת מודע שלו את התחושה הטובה את התשומת לב...זו גם לטענתו הסיבה שהוא מרשה לעצמו פחות להתראות עם הילדים שלי בשלב הזה בחייהם שכן לטענתו שומדבר שיעשה איתם בגיל הזה גם ככה הם לא יזכרו. הילדים בגילאי שנתיים ושלוש וחצי אשמח לשמוע את תגובתך בעניין

הי רעות, אני לא כ"כ יודעת מה היית רוצה לשמוע ממני. זו דעתו - זו דעתך... האם הילד יזכור ספציפית יום הולדת בגיל 3 - אולי לא, ואולי כן. אני חושבת שמה שחשוב הוא בניית קשר משמעותי עם ילד כבר מגיל צעיר והיכולת של המבוגרים בחייו לחוות הנאה מכך. האם זה משהו שאחריך מסוגל לו או מעוניין בו? אני חושבת שיש כאן עניין שקשור ליחסייך עם אחיך ולרגשותייך הרבה יותר מאשר השאלה האם בנך יזכור יום הולדת 3 או לא. לאחר שתבררי מה את באמת מרגישה ומה באמת היית רוצה, תוכלי לשתף אותו בכך וכמובן להיות מוכנה לכך שיתכן שתפגשי משהו כואב....מקווה מאוד שלא. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים