סיוטים אצל ילדה בת 3

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

20/06/2021 | 18:54 | מאת: אולגה

הילדה שלי בת 3 ו10 חודשים , מגיל שנתיים התחילו סיוטים בלילה שהיא צועקת ומדברת מתוך שינה , אני מרגיעה אותה היא חוזרת לישון אבל זה חוזר על עצמו פעמיים שלוש ולפעמים יותר לתקופה מסויימת זה נרגע ואז לפני חודש זה חזר וזה כמעט כל לילה ובבוקר היא לא זוכרת כלום איך אני אמורה לטפל בזה? ולמה זה קורה?

שלום רב, כ10 אחוז מהילדים בגילאים הללו חווים ביעותי לילה. להבדיל מסיוטים זהו מצב בו לא קיימת מודעות אצל הילד החולם ואי אפשר באמת להרגיע אותו תוך כדי ההתקף. גם לאחר מכן הילד בד"כ לא יזכור את שארע, כפי שאת מתארת. הסיבות לכך בד"כ קשורות בעייפות יתר, מתח נפשי ביום שקדם להם ולעיתים בחום הגוף. הקפידי על תנאים נכונים עבור ביתך - טמפ' החדר והגוף, הגעה לשינה בזמן הנכון או הארכת/ הוספת שנת צהריים. במקביל פעלי להפחתת מתחים נפשיים. התופעה אמורה להתמתן באופן משמעותי אם תצליחי לפעול כך. כמו כן התנחמי בכך שכמו שזה בא זה בד"כ חולף אם כי כאמור בהחלט אפשר למתן את עוצמת התופעה. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים