ילד בן 1.11 מכה ילדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

14/06/2021 | 09:15 | מאת: מור

שלום, הבן שלי בן שנה ו- 11 חודשים התחיל ללכת בגיל שנה. חברותי מאוד, אוהב לשחק עם ילדים אחרים. אין לו אוצר מילים גדול. מצליח להגיע כ15 מילים. מלמלמל הרבה ומצליח לפרט מה הוא רוצה עם זה שהוא לוקח את האצבע ולוקח אותנו למשל למקרר. הבעיה זה שהוא מכה ונושך ילדים אחרים בגן ובבית. מסבירים לו שזה אסור קשה כואב שהילד השני בוכה. אז הוא מלטף אותם אבל אחרי זה שוב מכה. הוא בלתי צפוי, חושבים שהוא מלטף ילד אבל פתאום נושך, מכה או צובט. חשוב לציין שיש לו אחות בת 5 שגם אותה הוא מכה ומושך לה את השיער. יש סיבה לדאגה? זה משהו שאמור לחלוף? האם זה בגלל שהוא עדיין לא מדבר שוטף?

הי מור, חשוב שתהיו מאוד עקביים וברורים איתו. כשהוא מרביץ ונושך יש לתווך הרבה ולהרחיק. בוודאי שורבליות מפותחת מחליפה ג'סטות גופניות ולכן ההתנהגות הזו בהכרח תתמתן עם הזמן. יחד עם זאת לא הייתי מדלגת על איזשהו תהליך כוללני של בדיקת צרכים של בנך. אולי יש איזה קושי בוויסות חושי, אולי הוא זקוק לתנאים קצת שונים בבית, אולי משהו שקשור לשינה, תשונה, וכיוב'. ממליצה להרחיב את החשיבה עליו באופן כללי ולפעול בהתאם. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

15/06/2021 | 21:11 | מאת: מור

אפשר לפרט מה זה קושי בוויסות חושי? איזה תנאים ביתיים ישנם?

הי, בקשיי ויסות הכוונה היא לילדים עם רגישות יתר לגירויים חושיים - יכול להיות טקטילי, שמיעתי, טעם ומרקם וכו'. מציעה להתייעץ עם מרפאה בעיסוק. לבי תנאים ביתיים - זה בעצם יכול להיות הכל מהכל וזה מצריך בחינה מעמיקה. אפשר לחשוב ביחד עם איש מקצוע - רצוי פסיכולוגית קלינית של ילדים. בהצלחה. ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים