ילדה בת 6 התנהגות משונה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/06/2021 | 22:17 | מאת: נטלי

שלום, מדובר על ילדה שמאז שנולדה חווה קשיים חברתיים- מעדיפה לקחת משחקים מהילדים ולברוח. או שלא משחקת איתם כלל. לגן היא הולכת עם שיער אסוף עד שהיא חוזרת הביתה ומתחילה לבקש שאאסוף לה יותר טוב לפחות 20 פעם ביום. עד כדי כך שמתעוררת בלילה לבקש שאאסוף לה שוב את השיער. היא מעדיפה לשים גרביים כל הזמן או נעליים בתוך הבית. היא לא מוותרת על חיתול טטרה בשינה. היא עולה לכיתה א בשנה הקרובה וכבר מראה קשיים ואומרת שלא רוצה להיות בכיתה א׳. היינו באבחונים ולא מצאו משהו חריג. הייתי אצל קלינקאית תקשורת ומרפאה בעיסוק במשך תקופה. הייתי במכון להתפתחות הילד. ובנוסף אני בקשר עם פסיכולוג חינוכי של הגן. הייתי רוצה חוות דעת שלך בנושא. מה ההתרשמות שלך? חוץ מלגשת לעוד אנשי מקצוע.

הי נטלי, את מספרת שהייתם בהרבה אבחונים ולא מצאו משהו "חריג". אז החריגות מתייחסת לבעיה העונה על אבחנה כלשהי ולא תמיד קשיים נכנסים למסגרת של אבחנה ספציפית. לכן אני במקומך הייתי מפסיקה לחפש אבחנה והולכת ישירות לכיוון של סיוע לביתך שבאופן מאוד ברור נשמע שנמצאת במצוקה. מכיוון שאין שום דבר רפואי או התפתחותי שנמצא כבעייתי, הכיוון המומלץ הוא טיפול רגשי. פני לפסיכולוג/קליני של ילדים והתחילי תהליך של טיפול שיתן גם לכם ההורים מקום להבין את הצרכים של ביתך ואיך להיות עבורה באופן בו היא זקוקה לכם. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים