ילד בן 11 שמדבר לעצמו

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

02/06/2021 | 22:07 | מאת: מודאג

שלום , בני בן 11 ילד נורמלי לחלוטין ללא שום בעיות התפתחותיות , לומד באחד מבתי הספר הנחשבים . ביומים האחרונים אני שם לב שהוא מדבר לעצמו בלחש . האם זה טבעי בגיל 11 שילד ידבר לעצמו ? אשמח לתשובה מלאה בנושא . תודה מראש

שלום לך, אני לא רואה בעיה עם הדבר לכשעצמו. ההתנהגות הזו לפעמים עוזרת לאנשים להתארגן, לחשוב בבהירות, בצלילות,לא להתבלבל וכיוב'. ייתכן ובנך נמצע בתקופה יותר עמוסה, מלחיצה..ייתכן שכדאי לך לבחון את הכיוונים האלה ולראות כיצד ניתם להקל עליו. בכל מקרה, לא הייתי מתעלמת מכל נורה אדומה שנדלקת אצלך כהורה. ייתכן שהדבר בפני עצמו אינו בעייתי במיוחד, אבל אולי זה מסמן לך משהו אחר שאתה חש בתוכך שבנך זקוק לו. כדאי להקשיב לאינטואיציה ההורית, להתקרב לבנך ולבדוק קצת יותר לעומק מה מצבו כרגע.. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

15/05/2023 | 04:16 | מאת: יצחק

ילדתי בת 5. חכמה מאד. ללא בעיה התפתחותית פרט לכמה מפגשים אצל מרפאה בעיסוק שנגמרו עם התקדמות משמעותית. בחודשיים האחרונים היא לפעמים "נכנסת לסרט" ומדברת לעצמה תוך כדי הליכה מהירה וקפיצה. כשקוראים לה לוקח זמן עד שהיא מתנתקת.. ואז היא רגילה מאד מאד. מאד מדאיג אותי. כי זה לא סתם שהיא מדברת לעצמה.. מה עושים בכזה מקרה תודה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים