בהלת האזעקול והפחד השפיעו על בני

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

01/06/2021 | 20:51 | מאת: אודל

שלום בני בן שבע מאד היה חרד כשהיו אזעקות היה בדלת תוך שניה מאד היה בדאגה מאז אני רואה תופעה חדשה הוא פותח את העיניים פעם ב.... כמו בהלה כזו , פתיחה חדה ומפסיק. אני לא מדברת איתו על זה כדי לא לתת לזה משקל אך אין ספק שזה בגלל מה שהיה מה אוכל לעשות? כדי לעזור לן

שלום לך, חשוב חשוב חשוב כן לדבר איתו על זה! צריך לתת לזה משקל כי יש לזה משקל - אצלו. רק ככה תוכלי להוריד את ה"משקל" הזה מעל כתפיו ונפשו ולהקל עליו... תדברי איתו על זה, תתעניני, תסתקרני, ותיתני אישור ותוקף לכל חלק וחלק מפחדיו וחששותיות "נכון, זה באמת היה לאנ עים, ומרעיש ומלחיץ.." "אתה נבהלת, ועכשיו מנסה לשמור על עצמך" "אתה הרגשת לא בטוח, אבל אמא ואבא שמרו עליך, וממשיכים לשמור עליך, אין מה לדאוג" וכו' וכו'. טעות לחשוב שאם מתעלמים ממשהו כ"כ עוצמתי רגשי, הוא יעלם. נהפוכו, הוא יתעצם ויהפוך למפלצת בלתי נשלטת. חשוב תמיד להתיחס ברצינות ובאהבה לכל דבר שמתעורר בקרב ילדינו הקטנים, לתמוך לתווך ולהכיל, ובעיקר להבין אותם כדי שנוכל להבין טוב יותר למה הם זקוקים מאיתנו. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044 י

06/06/2021 | 09:32 | מאת: djdjdjdj

הייי היתה אי הבנה. לפחד אני כן נותנת מקום ועושה מה שכתבת. להבעת פנים השונה אני לא אומרת לו תפסיק לעשות זאת....אלא לא מתייחסת. אבא שלו אמר לו פעם אחת והבן אמר משהו מציק לו בעיניים. מהיכרותי עם ני זה הגיע ישר לאחר הרקטות וזאת הבעה של הפחד שלו. שאלתי האם לומר לו על ההבעה , מה שכתיבתי הוא שאיני מעירה על זה כדי לא לתת לזה משקל

הי זה נשמע כמו טיקים. מציעה להתייעץ עם נוירולוג. ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים