ילד מתבגר - לא יוצא לטיולים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

31/05/2021 | 16:57 | מאת: רוני

שלום רב, בני בן 16 נמנע מלנסוע לטיולים שנתיים, בתירוצים שונים, של בית הספר בשנים האחרונות, כנל לפעילויות של הצופים שכללו שינה מחוץ לביית. לאחרונה דיברנו איתו והוא נפתח בפנינו, אומר שהסיבה היא שהוא לא מסוגל לעשות צרכים מחוץ לביית, זה מגעיל אותו, דוחה אותו, ואפילו אם הוא רוצה, זה לא קורה, כמו עצירות, בפעמים הבודדות שהיה מחוץ לביית הוא התאפק ימים רק כדי לעשות צרכים בביית. רצינו לשאול האם זאת בעיה ידועה? מה הסיבה? והאם טיפול פסיכולוגי יכול לעזור? אודה לתשובתך. תודה.

שלום לך, אני מתארת לעצמי שמדובר בקושי שאינו נדיר ויחד עם זאת בהחלט אפשר להקל על המצב. כמו כל הימנעות, צריך פשוט להחשף לזה באופן איטי הדרגתי ובטוח. אם יצליח למשל לעשות צרכים בבית אחר - של סבתא, דוד, או משהו כזה, זו כבר תחילת דרך...הבעיה היא שמדובר בנושא שעשוי לעורר המון מבוכה ולכן ה"איך" לעשות את זה הוא מאוד חשוב. אני מציעה לכם ההורים לגשת למספר פגישות עם פסיכולוג קליני המתמחה בטיפול CBT על מנת שינחה אתכם בדיוק איך כדאי להתמודד עם ההמנעות הזו, מכיוון שלהבדיל מהימנעויות אחרות (למשל מטיסה) ההמנעות הזו כאמור מעוררת מבוכה. לסיכום, בהחלט אפשר לסייע לו. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים