מפגש עם ילדה שנוהגת באלימות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

25/05/2021 | 06:45 | מאת: אחת

שלום רב בני בן ה3 נמצא במעון פרטי וחווה שם סוג של חרדה מילדה שמסתבר אוהבת למשוך לו בשיער ולנשוך. מסתבר שהילדה אוהבת אותו וככה היא מבטאת את האהבה שלה לפי דברי הצוות והאמא של הילדה שכן הילדה הכי קטנה בגן ולא מדברת שוטף. הוא אומר שהוא פוחד ללכת לגן בגללה. האם היית מציעה לי לקיים מפגש באחד הבתים עם אותה אמא וילדה עם הבן שלי? מצד אחד זה נראה לי דבר שיכול להוריד מתח מצד שני אני מרגישה שאולי זה סוג של בגידה שאני גורמת לו להיפגש עם מישהי שכביכול מתנהגת אליו בצורה לא נעימה אשמח לדעתך

שלום לך, אני מקווה שהצוות בגן יודע כיצד להתמודד עם המצב ולאפשר לבן שלך להרגיש בטוח בגן. גם אם הילדה הזו בדרכה מבטאת אהבה כלפי בנך, עדיין יש צורך בתיווך נרחב, הפרדה ולעיתים העברת מסרי יותר אסרטיבי לאותה ילדה בנוכחות בנך, על מנת שיוכל להרגיש מוגן מאלימות. לגבי מפגש אחה"צ. זה יכול להיות רעיון טוב בתנאי אחד - שגם את וגם האמא של הילדה ערוכות לבצע תיווך נרחב במהלך המפגש- וכדאי שתוכלו לקבל קצת הנחיות בנוגע לאיך לעשות את זה. אפשר להתייעץ עם הגננת או הפסיכולוגית של הגן ולקבל כלים. בהצלחה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים