בת שנתיים מורידה בגדים וחיתול

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

23/05/2021 | 08:23 | מאת: יעל

בשבועיים האחרונים הבת בת השנתיים מורידה את הבגדים והחיתול ועושה פיפי וקקי במיטה. מורחת על הקיר, על עצמה, על המיטה. זה קורה בכל שעות היום. הציעו לא להתייחס לזה, פשוט לבוא להחליף ולסדר וזה יעבור. זה לא עובר. לא עושה סימנים של רצון להיגמל. מה עושים? ומההסיבה שהיא עושה את זה?

שלום לך, מריחת קקי על המיטה ועל הקיר היא התנהגות פחות נפוצה ומצריכה בדיקה יותר מעמיקה. אני מציעה לך להתייעץ קודם כל עם רופא הילדים ו/או בטיפת החלב ולהמשיך משם. הסיבה שאני מפנה לאבחון הוא כי יש צורך בהסתכלות יותר נרחבת על ביתך, כולל מצב התפתחותי כללי עפי מדדים נוספים (מוטריקה, דיבור וכו'). כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים