בן 14 דכאון בברקשה ייעוץ

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

14/05/2021 | 15:41 | מאת: לי

הבן שלי בן 14 ילדותי לגילו קצת חסר בטחוןנאבל יש לו חברים סובל מטיקים כרונים קלים לאחרונה החל לבהות בלי שום סיבה בקיר ואם מעירים לו מתחיל להתעצבן ולבכות טוען שלא יודע מה יש לו מרגיש עצוב .הגיע למצב כשזה קורא שהוא בוהה וקוראים לו בשם הוא מתעצבן ובוכה .לדעתי הוא סובל מדכאון ואני לא יודעת מה לעשות..תור לאיש מקצוע חצי שנה .אני מפחדת שהוא מתחיל איזה מחלת נפש .אם כשזה קורה לו יוצאים איתו לטייל או לחברים זה עובר לו מיד כאילו לא קרה.זא חייבים לשנות לו אווירה .שמתי לב שזה קורה לו בבית בעיקר .חשבתי לקחת אותו טיול לארהב לחברים אבל אני פוחדת שלא יקרה לו שם .דכאון איך מטפלים בילד הינתיים עד לתור לרופא והאם חוץ מטיפול תרופתי אפשרי לטפל אחרת?

שלום, חשוב שתגיעו לאבחון הרבה לפני עוד חצי שנה. אם זה כ"כ אקוטי אז אפשר גם לפסיכיאטר פרטי או לפסיכולוג פרטי. פשוט צריך לחפש בנחישות ובסוף תמצאו מטפל/ת פנוי. עד אז אפשר ללכת ולהתייעץ עם רופא המשפחה. אני מכאן כמובן שלא יכולה לאבחן את בנך אבל אני שומעת את הדאגה הרבה שלך ומציעה לך כאמור לתעל אותה לחיפוש תור פנוי. בנתיים היי סבלנית איתו. נסי לשוחח איתו (את או דמות אחרת שקרובה אליו) בלי לנסות לטפל בו או לומר לו מה צריך לעשות או כמה המצב לא טוב או הוא לא בסדר, אלא פשוט שיחות בהן את מביעה עניין, מאפשרת לו לשפוך את אשר על ליבו, בלי מטרה מלבד קיום השיחה עצמה. אם תצליחי לעשות את זה אני מאמינה שזה יוכל מאוד להקל עליו בכך שהוא יוכל להרגיש שהוא לא לבד ואולי השיחות הללו יוכלו לשפוך מעט אור על מצבו, אפילו אל מול עצמו. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים