ילד בן 4.5 עם מודעות יתר למיניות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

08/05/2021 | 15:09 | מאת: אביטל

בני בן ה4.5 מאוד מודע באופן מפתיע למין הנשי.זה התחיל כמשהו שהמחיר אותנו ברחוב השראה אישה עם מכנס קצר חושפני, ואז עצר ואמר וואו בהתלהבות. אבל הוא כל הזמן מדבר על ציצי.למשל היה להם החזות מים בגן לקראת שבועות והוא סיפר שלאחת הבנות כל החולצה נרטבה והוא ראה לה את הציצי, ואמר את זה בשמחה רבה..וגם אמר לגננת שחלם עליה ערומה..אני לא יודעת מה להגיד חוץ ממה שאמרתי- שאלו נושאים אישיים ופרטיים וכו.

שלום, זהו אכן גיל בו הסקרנות הכללית ערה, גם בכל הנוגע לגוף ובוודאי האברים המוצנעים שהכי הכי מסקרנים, דווקא בגלל שהם מוגדרים כ"איברים פרטיים" בפי כל. גם ההפרשות יכולות "לעניין" ולהצחיק, המילים פיפי וקקי מאוד נפוצות בגני הילדים בגילאים הללו, תשאל כל גננת :) כל מה שצריך לעשות הוא להמשיך ולתווך את המציאות באופן תואם. כן לשים לב שמסרים הקשורים לפרטיות הגוף ומה אפשר ואי אפשר לעשות בגופי הפרטי (בעיקר היכן) וגם בגוף של האחר - מובהר וברור. ומנגד לא להיבהל...וזה נורא נורא חשוב על מנת שהילד יוכל לפתח תפיסת גוף בריאה. כל הנושא של המיניות הוא לא ממש על הפרק בשלב זה, בוודאי לא כפי שמתקיים אצלנו המבוגרים אבל חשוב לשים לב שהמסרים שעוברים לא מעבירים מסרים שליליים בכל הנוגע למיניות (למשל - אסור לגעת שם, פיכסה, לא אומרים ככה! וכו') כי מיניות בריאה מתפתחת מתפיסת גוף בריאה. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים