ילדה בת 8.5 בוכה כל ערב לפני השינה ובבוקר לפני ההליכה לביה״ס

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

25/04/2021 | 08:14 | מאת: AN777

בשבוע האחרון החלה תופעה מוזרה שכל ערב לפני השינה הילדה מתחילה לבכות שהיא לא רוצה ללכת לבי״ס מסיבות שונות ומשונות, בבוקר היא בוכה ואומרת שהיא עייפה ... בדקנו לעומק ואין משהו מיוחד שקורה בבי״ס שגורם לה לא לרצות ללכת לביה״ס... היא ילדה מאוד מקובלת ויש לה המון חברות. האם זה סוג של דכאון שהילדה חווה?, האם אנחנו אמורים לזרום איתה ולתת לה להירגע בבית יום-יומיים או ללחוץ עליה ללכת? עוד אציין שהיו פעמיים נפרדות שהסכמנו להשאיר אותה בבית. תודה.

שלום, גם ילדים אהודים ומקובלים יכולים לפעמים "לסבול"..לא פחות מאלה שהקשיים החברתיים שלהם לכאורה יותר בולטים או בהירים. יכול להיות ששום דבר מיוחד לא קורה בבית הספר - אבל זה עדיין לא אומר ששום דבר לא קורה - בתוכה. לתחושתי ומניסיוני בשעת לילה מתעוררות פעמים רבות חרדות בקרב ילדים. מה יהיה, איך יהיה, וכו'...כדאי מאוד לנסות להבין בעדינות מה היא מרגישה, ומכיוון שהיא כ"כ צעירה, אני לא בטוחה שהיא תוכל להמשיג זאת במילים. אפשר להתחיל לשאול על התחושות הפיזיות - מה מרגישה בבטן, בחזה, בגוף (אולי דופק גבוה, הזעה, קצת פרפרים בבטן...)אפשר להציג לה לוח רגשות - ולשאול מה מכל זה היא מרגישה כרגע (אני מנחשת ששילוב של חשש, פחד, התרגשות, עצבות). אפשר לבקש ממנה לדמיין את יום המחר בבית הספר ולספר מה הדבר הראשון שעולה לה לראש שעושה לה לא כ"כ טוב בהרגשה... ככה בעדינות לנסות להבין במה היא עסוקה ומה מטריד אותה. ברגע שזה יתבהר קצת יותר לכם ולה, אפשר יהיה לעזור לה יותר ועצם ההתבהרות, עוזרת בפניו עצמה. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים