ילד בן 7 מתחיל לפתח כפייתיות כיצד להגיב?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

25/04/2021 | 00:40 | מאת: אבא מודאג

אנחנו משפחה טובה, חמה, ומלוכדת. רק שהבן הסנדביץ' שלנו בן 7 התחיל לפתח כפייתיות כלפי חברה חדשה שלו, וזה מדיר שינה מעיניי.במה זה מתבטא? ברצון שלו להיות עימה כל הזמן. היא הפכה לכל עולמו. הוא החל להידרדר בלימודים. מה שעשינו לבנתיים עשינו זה לצאת לחופשה משפחתית בימים אלו. ובכך ניסנו להראות לו שיש חיים מעבר אליה. זה לא קרה בעבר. יש לומר שגם החברה נדבקת אליו וזה קשר גרוע לשני הצדדים. לפני כן היו לו מספר חברים טובים אותם זנח. שאלתי כיצד להגיב להתנהגותו? ואיזה טיפול מתאים לגילו? תודה

שלום רב, לא באמת הבנתי מדוע היקשרות קרובה וטובה לחברה חדשה נתפס ככ"כ שלילית בעינכם. אמרתם שהוא מידרדר בלימודים, הוא בכיתה א' לא..? האם ישנן סיבות נוספות מדוע הקשר הזה כ"כ מדאיג אתכם? חשוב להבין שקשרים חברתיים ודינמיקות חברתיות משתנות כל הזמן ובכל פעם קשר או חברות, משרתים פונקציה או מטרה - רגשית, חברתית התפתחותית אחרת. לטעמי אם הקשר הזה לא מייצר שום דבר באמת שלילי, אין טעם להתערב בו או בוודאי לא למנוע אותו. אתם בהחלט יכולים לעודד אותו להיפגש עם עוד ילדים, ליזום מפגשים עם ילדים נוספים וכו', אבל לא הייתי הולכת באופן מכוון כנגד החברות הזו שהיא כ"כ חשובה לו. בנוסף ולמעשה החשוב ביותר בעיני לפחות, יהיה להבין מה כ"כ "טוב" עבורו בקשר הזה. נסו לשוחח איתו על זה, אבל ממקום מתעניין וסקרן, שמעוניין להבין את בנכם, ולא לתחקר אותו או חותר להניא אותו מזה. ייתכן שתלמדו דבר מה חשוב עליו ועל צרכיו. כדאי... כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים