פחד של בן שנתיים מילדים בגן שעשועים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

21/04/2021 | 21:48 | מאת: פחד של בן שנתיים

בן שנתיים שהולך לגן בריא ומדבר.היה עד גיל שנה וארבעה עם הסבתא.כשהיה רואה ילדים בגן שעשועים היה בוכה.עכשיו לא בוכה בגן שעשועים חושש מילדים אם ילד עולה על המגלשה לא ירצה לעלות אם ילד לוקח לו משחק בוכה וחושש לקחת נראה שקשה לו בגן שעשועים בגן אומרים שמסתדר יש פער גדול בין מה שהגן אומר לבין ההתנהגות שלו מה צריך לעשות כדאי לחזק אותו ושירגיש בטחון?

שלום לך, ילדים שנשארים בבית עד הגיל הזה בד"כ לוקח להם כשנה להצליח להרגיש לגמרי בנוח בחברת ילדים אחרים זרים. אני חושבת שאפשר לתת לו את הזמן הזה, לראייה בגן אחרי שמכיר את הילדים, הוא מתנהל בצורה נינוחה וטבעית. בגינה עם ילדים זרים זה יקח עוד קצת זמן וזה מאוד טבעי. אני לא חושבת שיש משהו מיוחד שצריך לעשות חוץ מלהיות שם עבורו, רגועים, מאמינים בו, נכונים לתווך מצבים כשיש צורך ("זה בסדר..אתה יכול לעלות, המגלשה של כולם..." "הוא לא התכוון לפגוע בך, הוא רק מנסה לעשות את מה שהוא רוצה, גם אתה יכול לנסות לטפס על זה..."). נסו להיות שם עבורו נינוחים ובטח לא דוחפים או נלחצים מכך ש"הילד חלש", הוא פשוט צריך עוד קצת זמן וזה בסדר גמור. תנו לו. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים