ללא נושא............

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

06/04/2021 | 18:21 | מאת: חסוי

הי , מה נשמע? כתבתי כאן כבר בעבר לגבי הילדה שלי, בת 7, שנמצאת בטיפול בשירות פסיכולוגי חינוכי עקב חרדות, קשיי וויסות, ואימפולסיביות. בלי לכתוב אבחנות על עצמי, אני כנראה גבולית ואני גם בטיפול. הילדה שלי מאוד התקדמה בטיפול שלה, אבל עדיין הנושאים האלה הם מאוד דומיננטים אצלה. וכשנפגשנו אני ובעלי עם המטפלת שלה, אני הבעתי (ובכל פעם זה כך) חשש שיהיה לה קשה בחיים בגלל הרגישות שלה, ושאני דואגת שהיא לא תסבול ותכאב. המטפלת מקשיבה ולדעתי היא מבינה שאני מדברת מתוך הקשיים שלי ודברים שאני חווה . אבל למרות כל זאת אני חושבת שהדאגה שלי היא (קצת) במקום. בכל מקרה, המטפלת של הילדה שלי אמרה היום בפגישה שאני מאוד נלחמת בעבורה ושאני באמת עושה מעל ומעבר. בתחילה הרגשתי שזה משפטים חיובים ואפילו התרגשתי שאמרה זאת (בתוכי אני מרגישה אימא לא טובה) ואמרתי תודה ושזה לא רק אני יש גם את בעלי , ואת המטפלת, ואת הצוות החינוכי. אבל עכשיו בבית אני מרגישה שאולי זה משפט שהוא לא חיובי, ושאולי היא רומזת שאני צריכה לשחרר כי נלחמתי ועשיתי כבר מעל ומעבר האמת היא שאין לי שאלה קונקרטית לשאול אותך. אני באמת דואגת שבעתיד היא תאובחן כגבולית ולא רוצה שיהיו לה חיים קשים (במציאות הפנימית שלה) וסבל כמו שאני חווה לפעמים. אבל אני מאוד שמחה שהיא בטיפול ומאוד מקווה שזה יעזור לה בעתיד

שלום לך אמא יקרה, אינני מכירה אותך ואת ההיסטוריה שלך אבל אני מנחשת שילדותך הייתה לא קלה וכפי שאת אומרת הפחדים שלך מגיעים מתוך עולמך הפנימי ובאופן כמעט בלתי נמנע מושלכים על ביתך. זה נשמע שאת מודעת לדברים ועושה עבודה משל עצמך בטיפולך שלך, ואני חושבת שהמטפלת של ביתך גם רואה את זה ומגיבה לזה. נדמה לי שגם במקום הזה עולמך הפנימי מדבר - מתקשה לשמוע פירגון, הרגעה, התיחסות חיובית - הכל וכולם מרגישים בשלב מסוים מסוכנים. זו הטראומה שלך (כנראה) שמדברת...קשה להרגיש ביטחון בעולם מסוכן. אבל אלו מילים שאת צריכה לדבר ילדה שבתוכך כי נשמע שלילדה שלך יש אמא אוהבת, נלחמת, שדואגת לה..ומנסה בכל הכוח לראות אותה. אני משום מה מנחשת שלא כך היה המצב בילדותך. המשיכי בעבודתך העצמית החשובה כשההבנה העמוקה צריכה להיות שיש צורך לייצר נפרדות לא רק מביתך - ברמה הרגשית פסיכולוגית כמובן, אלא לייצר הפרדה גם בין עצמך האישה הבוגרת המודעת שחיה חיים נטולי סכנה - מהילדה הפנימית שבתוכך שכנראה חיה כל כולה בתוך סכנה של איבוד קשרים משמעותיים. מקווה שהתיחסותי מצליחה להרגיע במשהו את החרדה שעולה... כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים