חיקוי חיות ילד בן 3 ...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

01/04/2021 | 21:16 | מאת: רעות

שלום בני הבכור בן 3 אוהב מאוד חיות וגם אוהב לחקות אותן בהזדמנויות שונות. בעיקר בזמן אוכל אם אני שמה לו נגיד גבינה לבנה הוא מלקק אותה ואומר שהוא חתול... הוא לפעמים כמשחק קופץ כמו צפרדע ואומר שהוא צפרדע.. באמבטיה הוא לפעמים ישכב ויגיד שהוא דג ויחקה עם הפה האם זה משהו שכיח?האם תקין? בנוסף אני חווה קושי בחוץ להסביר לו שאסור ללטף כל כלב או חתול שהוא רואה אני צועקת או מסבירה שאסור ללטף בלי לשאול אם מותר אבל זה לא תמיד עובד ...יש רעיונות? תודה

הי רעות, את מתארת משחקיות משובבת לב של ילד מתוק בן 3 :) אז תהני ואל תדאגי. לגבי הליטופים בחוץ. זו בדיוק הסיבה מדוע את שם איתו והוא לא מסתובב לבדו...אם את איתו, את יכולה לשאול במקומו ולהוות מודל עבורו. אם יש כלב שאסור ללטף כי הוא נניח אגרסיבי, את פשוט מסבירה לו מדוע זה אסור ומונעת ממנו. אמא יקרה, אתם עדיין בשלב שבו את זו שמנהלת אותו ולא הוא את עצמו. אם יש משהו שהוא מתקשה לעשות, את יכולה לעשות זאת במקומו או ביחד איתו, ובסוף זה יופנם אצלו. רק נסי להיות יותר סבלנית מבינה ומכילה את התסכול שלו נוכח ה"עצירה" שהוא חווה של הסקרנות והחיות הטבעית. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים