התייעצות ...........

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

14/03/2021 | 01:23 | מאת: טל

הילד שלי בן שנתיים וארבעה חודשים. מאוד אוהב מכוניות ויש לו המון צעצועי מכוניות... הבעיה שהוא מפחד להיכנס לרכב .. אין לנו רכב בבית ואנחנו משתמשים במונית.. כשאנחנו רוצים לנסוע ואומרים לו את זה...הוא מתחיל לבכות בכי היסטרי וממש מתנגד בתוקף... ניסינו לשאול אותו מה בדיוק מפריע לו והוא לא יודע להסביר... זה ממש מוזר כי הוא מאוד אוהב מכוניות.. מה עושים?

הי טל, בנכם הקטן אינו רגיל לנסיעה במכוניות וייתכן שאיזה "ג'וק" קטן נכנס לו לראש וקצת מפחיד אותו, כפי שקורה לפעמים לילדים ולכולנו..וכעת צריך לעזור לו להשתחרר ממנו. הדרך הכי טובה היא להתיידד בהדרגה ובאיטיות עם מכוניות. תתחילו בכך שכשאתם עוברים ליד מכוניות, תיגעו בהם, דברו עליהם, על הצבע, על המגע, על התחושה, על השם..בהמשך נסו להשיג מכונית, אולי שם בן משפחה, ושחקו שם, על ידו. בפעם שאחרי כנסו לרכב עומד, שחקו עם הצופר, עם ההגה..אולי תאכלו בתוכו גלידה וכך בכל פעם "תעלו שלב" עד למצב של התרגלות שלו למכוניות. בהצלחה! ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים