פחדים מוזרים בעקבות חלום לבת 3 וחצי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

09/03/2021 | 20:24 | מאת: יפעת

שלום, הבת שלי בת שלוש וחצי וחלמה חלום שהפחיד אותה לפני מספר חודשים. חלמה שאחותה הגדולה יצאה מתוך מרכך השיער עם עוד שתי כפילות שנראות כמו אחותה ,רק שהן היו רעות וניסו לגנוב לה את המיטה ולאכול אותה. מאז, עברו כבר כ 3 חודשים, היא פוחדת מממרכך השיער, לא מוכנה להתקלח עד שאני לא מכניסה אותו לארון, צועקת ובוכה אם הוא במקרה שם. הסברנו, דיברנו, הראינו, זה לא עוזר. היא ילדה נבונה מאוד והיא מבינה שהפחד שלה לא הגיוני, אבל היא לא מצליחה להשתחרר מזה. האם צריך לפנות לעזרה מקצועית? איך להתנהג עם זה? תודה רבה

הי, חלומות הם דרך נפלאה שלנו לתקשר לעצמנו ולאחרים את מה שהמודע שלנו קצת חושש להתמודד איתו ו/או לא ממש ומבין. החלום הזה מבטא די בבירור את החוויה הרגשית הנוכחית של ביתכם אל מול אחותה הגדולה - תחרותיות מתמדת, שאחותה הגדולה חזקה ממנה, את הפחד להיות נבלעת על ידה, את השתלטנות שלה, את התחושה שאין לה מקום על ידה, את הדומיננטיות שלה ועוד..הייתי מתייחסת לחוויה הרגשית ופחות מתעסקת בעניין המרכך..זה יעבור לה. נסו לראות כיצד אתם מחזקים את המקום של הקטנה בבית ואל מול אחותה, שאתם שמים לב היטב לקול שלה שאולי לפעמים לא נשמע מספיק ברור אל מול אחותה הגדולה ואל מולכם. וודאו שיש לה מספיק זמן לבד איתכם ההורים וכיוב'. תבדקו כיצד אתם מעצימים אותה, אולי על ידי תפקידים בבית או כל דבר אחר שעולה בדעתכם שישרת את המטרה הזו. מציעה לכם לקחת את הפירוש הזה בשתי ידיים ואני מאמינה שתיראו שיפור כללי בהרגשתה תוך זמן קצר. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים