איך מסבירים לבן 5 שחבר טוב כבר לא בעניין?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

07/03/2021 | 17:44 | מאת: אמא תל אביב

ברצוני להבין, כיצד עלי להסביר נכון לבן 5 שהיה לו קשר ארוך עם חבר טוב.שכבר לא בעניין שלו? הקשר התבסס על מפגש שבועי..יש לציין כי בני בקשרים נוספים טובים. אך היה רגיל לאותו חבר. במפגש האחרון החבר כבר אמר לו שלא רצה לבוא ..הפגשתי אותו עם אחרים וזה עזר לו. אך יש לנהל שיחה ולהסביר לו שהקשר כבר לא?

שלום לך, בגילאים האלה הכל מאוד וכ"כ דינאמי...היום הילד לא רוצה לשחק איתו, ומחר כן... אולי פחות בביקורים, יותר בגן, ואולי באמת פחות, זה עדין לא אומר שצריך לבשר לבנך את מה שקורה כבשורה מרה :) הרי הילד הקטן הזה בן החמש לא באמת ישב עם עצמו והגיע להחלטה שעם בנך לא ישחק יותר, ולכן אין באמת סיבה לתווך לו את המצב באופן הזה, זה רק יעציב אותו וזה גם לא נכון. אני מציעה פשוט להיות קשובה לבנך - למה שעולה ביחס למציאות הנוכחית מול הילד הזה, להתעניין בו, לתווך לו מה קורה, ללמד אותו על העולם ולתמוך בו. אם למשל הוא מספר שהילד לא משחק איתו בגן, אפשר לשאול אותו איך זה מרגיש, מה עשה באותו הרגע, לשמוח איתו שיש לו עוד חברים וכו'. יכול להיות שבנך קצת יתאכזב וזה בסדר..אפשר לשקף לו את זה, להיות איתו ולתת לו חיבוק...זה בסדר גמור ולא צריך לעשות יותר מזה. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים