קשיים לימודיים לילד בן 11

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

22/02/2021 | 18:33 | מאת: לי

הבן שלי בן 10 וחצי כיתה ה.מאובחן עם קשיי קשב וריכוז וגם לקות למידה .הבעיה שהוא מתנגד שאשב איתו וגם כשאני יושבת הוא מרוכז ולא מבין גם אם אני מזבירה לו תרגיל 10 פעמים.אני אובדת עצות איך לשכנע אותו לשבת ללמוד איתי ואיך בכלל ללמד אותו .הוראה מתקנת ושעות שילוב הוא מקבל בביהס אבל מחוץ לביהס לא מוכן ללכת למורות פרטיות בוכה ומתנגד..הוא יעלה שנה הבאה לכיתה ו והרמה שלו במתמטיקה נמוכה מאוד...מה עושים?איך מקדמים אותו?אני נגד ריטלין..מה אפשרי חוץ מזה?

היי לי, אני מבינה שבנך כבר מקבל הוראה מתקנת ושעות שילוב בבית הספר. מאחר והוא סובל מקשיי קשב וריכוז ולא מקבל טיפול לקשיים אלו, סביר להניח שלימוד מהווה מטלה מאתגרת ומתסכלת עבורו. במידה ואת מעוניינת לשבת ולנסות ללמד אותו גם בבית הייתי ממליצה לך להתייעץ עם המורות להוראה מתקנת לגבי איזו אסטרטגיית למידה מתאימה לו, זאת על מנת להיות אפקטיבית ומדויקת יתר עבורו. כדאי לשקול שוב טיפול לקשיי הקשב והריכוז. לא הכול מתחיל ונגמר ברטלין ויכול להיות שצריך לשלב גם טיפול רגשי . ללא טיפול בקשיי הקשב והריכוז שלו יהיה קשה מאוד לגרום לו להתמודד עם המטלות הלימודיות ועם החוויה והאתגר של להיות תלמיד. אני אישית לא בטוחה שאת צריכה להצטרף לצוות המורות שמלמד אותו אלא לדאוג שייקבל תמיכה וטיפול (כאמור - לא רק ריטלין) לאתגר הלימודי/חווייתי איתו הוא הולך להתמודד עוד שנים רבות. במילים אחרות - מורות יש לו, הוא זקוק לך כאמא תומכת ומעודדת שדואגת לכך שיקבל את התמיכה הרגשית לה זקוק, בכדי שיוכל להעזר גם לימודית בין היתר. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים