פעוטה לא רוצה ללכת לאבא

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

16/02/2021 | 21:39 | מאת: לין

אני ובעלי פרודים מזה כחצי שנה. יש לנו 3 ילדים קטנים כאשר הצעירה בת שנתיים ושמונה חודשים. כאשר מגיע היום שהיא אמורה ללכת לאביה עם האחים שלה היא לא רוצה ללכת בדרך כלל. היום היא ממש בכתה והייתי צריכה לנתק אותה בכוח כדי שתלך אליו תוך כדי צרחות קורעות לב. איך נכון לנהוג במצב כזה? להכריח אותה ללכת כי אלו ההסדרים הקבועים או לוותר לה ולקחת אותה חזרה אלי אם אפשרי? מחפשת פתרון עם הכי פחות נזק לילדה.

שלום ליו, המציאות היא שהיא צריכה ללכת לאביה, והשאלה היא לא האם היא תלך או לא - כי כמו שאמרתי ואת יודעת היטב - זו המציאות, אלא השאלה היא איך לעזור לה להסתגל למציאות הזו. מה לדעתך יכול לעזור לה להערך למפגש עם אביה? התלהבות שלך שעוד מע אביה מגיע ואיזה כיף יהיה להם..אולי שהאב יגיע קודם וישהה קצת בבית איתה או בגינה או ביחד איתך אם הדבר מתאפשר. לדבר איתה על לקחת לאבית אביה חפצים אהובים - בובה, שמיכה..אולי שיחת טלפון עם האב לפני שמגיע בה מספר לה מה הוא מתכנן עבורם... כל דבר שיכול לעזור לה הוא מה שצריך לעשות כרגע ובעיקר להתאזר בהרבה מאוד סבלנות וחמלה כלפיה כי בגיל הזה המעברים הללו כלל אינם פשוטים ובאמת צריך מאוד מאוד לעזור לה. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים