חרדות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

11/02/2021 | 08:15 | מאת: גל

שלום בחצי שנה האחרונה ביתי בת ה18 פיתחה חרדות סביב כל מיני פייק ניוז הקשורים לקורונה . חרדות שמתבטאות בבכי, לחץ , חוסר רוגע, התקפי חרדה וכו'. היא מטופלת תרופתית כחודש וחצי בהמלצת פסיכיאטר, וכן כחצי שנה נמצאת בטיפול שיחתי. כאשר היא מקבלת מידע מלחיץ היא מעבירה אלי ואני יושב איתה ומסביר לה את חוסר ההיגיון בשמועה. לעיתים זה מרגיע אך לוקח זמן .. וזה חוזר מחדש . היא לא מצליחה לעצור את עצמה מלחפש מידע ברשת, והיא מגיעה לשמועות שמלחיצות אותה יותר. איך ניתן לגרום לה לעצור את זה? איך ניתן לגרום לה לא להאמין לכל שמועה , העברתי לה טיפים ברשת לאיתור פייק ניוז . אודה לכל עצה או טיפ . תודה רבה, גל

הי גל, אני מציעה לך להפנות את השאלה למטפלת שמכירה אותה כי אין עצה טובה יותר מאשר עצה ספציפית שמבוססת על היכרות מעמיקה עם ביתך. כמו כן אולי כדאי שתבקש פגישה או שתיים איתה כדי שאתה תוכל להבין לאיזה מין נוכחות ביתך זקוקה לה ממך. אולי דווקא נוכחות שלא רצה ומחפשת אנטיתיזות אלא דווקא משהו אחר.. ככלל ברגע שיש טיפול, המלצה שלי היא להעזר במטפל כמה שאפשר. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים