ילד בן 4 שואל למה אין לו אחים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

04/02/2021 | 23:13 | מאת: נוגה

ילדי המאוד פיקח בן ה4 שואל כל הזמן מדוע אין לו אחים.אנחנו בטיפולים של כניסה להריון הרבה זמן ובינתיים זה לא עובד.אני לא באמת יודעת מה לענות לו,וכמובן שאנחנו רוצים עוד ילדים אך קיימת אפשרות שגם לא יהיו.אשמח לכמה משפטים אפשריים שאפשר להגיד לו,כי למרות כל מה שאני אומרת הוא חוזר ושואל.בנוסף גם יש לו 2 דובים גדולים שקורא להם האחים שלי ...להשאיר זאת כך?

הי נוגה, השאלה החוזרת שלו בעצם מבטאת רצון, משאלה..פנטזיה..אפשר פשוט לחזור ולומר לו שאת שומעת כמה הוא היה רוצה אחים..כמה בא לו..כמה מתחשק לו..ושגם אתם מנסים ורוצים כמוהו. אפשר לשאול מה הוא היה רוצה לעשות עם אחים, איזה מין אח או אחות היה רוצה וכו'..המטרה היא לתת ביטוי למה שהוא רוצה להביא לידי ביטוי - וזה כאמור הרצון שלו, הפנטזיה שלו. גם אם היא לא תתממש, חשוב לתת לזה מקום. זה בסדר גמור, אין צורך לפחד..הרי ממילא לא תמיד רצונות מתממשים - אבל הזכות לרצות משהו, לחלום משוה..היא זכות מאוד גדולה בחיים, וחשובה יותר ממימוש של כל משאלה..ואת זה אסור לכבות אצלו. כל טוב ובהצלחה! בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים