שיתוף מוגזם בהדרכת הורים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

19/01/2021 | 15:40 | מאת: חסוי

שלום, מה נשמע? כתבתי כאן בעבר לגבי הבת שלי. יש לי ילדה בת 7 , בטיפול בשירות פסיכולוגי חינוכי כיוון שחווה את העולם בעוצמות מאוד גבוהות. אני עצמי הייתי בטיפול (אני חושבת שיש לי הפרעת אישיות גבולית) הייתה לנו הדרכת הורים היום עם המטפלת של הבת שלי. ובהדרכה אני תמיד מדברת מהלב ולפעמים מגזימה בשיתוף. אני מספרת לפעמים על הקושי שלי בהורות ועל ההרגשה שלי שאני אימא לא טובה ושאני צריכה לאהוב את הילדים שלי יותר. ובעלי אומר שאני צריכה להיזהר , כי בסופו של דבר מדובר במטפלת שעובדת בעירייה והיא רושמת מה שנאמר. ועכשיו נכנסים לי פחדים שאולי חס וחלילה המטפלת הזאת תחשוב שאני אימא לא ראויה וייקחו ממני את הילדים. למרות שאני בעיקר משתפת שבתחושה הפנימית שלי שאני יודעת שהיא לא תמיד מדויקת. כי מאוד קשה לי המצב של הסגר, והעבודה מהבית וגם לימודים ועם ילדים קטנים. אין לי שאלה קונקרטית לשאול, אבל רציתי לדעת אם באמת הדרכה הורית במקום כזה היא מקום בטוח לשתף.

שלום לך, המצבים בהם ילדים מוצאים מהבית הם מצבים חריגים מאוד - בהם ניתן להוכיח התעללות, הזנחה או הדרדרות ממשית במצב הילד. יש לי תחושה ששום דבר מהמצבים האלה לא נכון לגבייך כך שלתחושתי את יכולה להמשיך לשתף באופן בטוח. כמו כן חשוב שגם את החששות הללו תוכלי להביא בפני המטפלת שם ולשמוע ממנה את מה שאת צריכה לשמוע כדי להצליח להרגיש יותר בטוחה. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים