בת 7 בקשר שאינו הדדי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

11/01/2021 | 01:26 | מאת: תמר

אני גרושה מגדלת את בתי לבדי, בתי ילדה נבונה בת 7 שנקלעה ליחסים שאינם הדדיים ואפילו הרסניים. השנה בתי עלתה לכיתה א'., וחזרה בהתלהבות וסיפרה שהכירה חברה חדשה ורוצה שאזמין אותה. יצרתי קשר עם הוריה והילדה הגיעה לביקור. הרגשתי שזה לא נכון לבתי הקשר כבר אז אך לא התערבתי. מדובר בילדה שתלטנית ואפילו ערמומית יצאה מהבית עם משחקים שהתאימו לה בתיק ללא רשותנו. עושה מה שבא לה. מאז לא הזמנתי אותה שוב. אך בתי נכרכת אחריה. ונעלבת כשהיא אומרת לה שהיא רוצה חברה אחרת שהיא אוהבת.. פניתי למורה בנידון המורה אומרת שהיא ממש אוהבת אותה. אך בימים שלא היתה עקב בידוד שיחקה עם אחרות(זה בית ספר לבנות) אך לא יצרה קשרים משמעותיים כאלו עם אחרות. אני לא יודעת מה עלי לעשות? האם לקחת אותה לטיפול? ואם כן איזה סוג טיפול יהיה יעיל לכך? היא מתגעגעת לילדה הזו ואני מפגישה אותה עם חברים אחרים בבניין שלנו וזה לא ממש עוזר. יש לציין כי בגן היו לה חברים נהדרים שנשארו עימה בקשר. חשוב לי לטפל בכך כי אני רואה את העצב של בתי ייתכן וזה קשור לגירושים?

שלום לך, ככלל אני מציעה להורים לא להתערב באופן ישיר מידי ביחסים של ילדים עם חבריהם מאחר ובד"כ יחסים מהסוג הזה משרתים איזו פונקציה מסוימת, מאפשרים לילד לעשות דרך מסוימת שהוא צריך לעשות. מה הדרך? מה זה משרת? אני לא יודעת לומר לך, אבל אני בהחלט חושבת שזו יכולה להיות הזדמנות בשבילך להתקרב לביתך ולעזור לה להתמודד עם דברים שהיא כנראה חשה בתוכה שהיא צריכה להתמודד איתם. אני לא חושבת שהעניין הזה בפני עצמו מצריך טיפול רגשי (אולי יש דברים נוספים שלא דיברת עליהם בשאלתך) אבל נדמה לי שמספר פגישות של הדרכה והכוונה הורית עבורך יסייעו לך להיות עבור ביתך באופן שיתמוך בתהליך ההתפתחות האישי והחברתי שלה. כמו כן ייתכן שאת עצמך נסחפת כאן לפרשנויות שהן לא בהכרח מה שקורה במציאות ואם תצליחי לזהות גם את החלקים האלו שפועלים אצלך באופן לא מודע, גם את וגם ביתך רק תרוויחו מזה. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים