מודאגת משינוי התנהגות בסגר בן 4

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

09/01/2021 | 19:06 | מאת: אלינור

שלום לפסיכולוגים, מודאגת מהתנהגות בני בן ה 4 בזמן הסגר. הוא השתנה ..כאילו איבד את הביטחון העצמי שלו. קשה לו יותר מכל סגר שהיה. שלחתי אותו לגינה עם בעלי..ומאחר ועברנו דירה לפני כמה חודשים לשכונה קטנה הוא לא ממש הכיר אף אחד. בעבר היה לו ביטחון לשוחח עם אחרים ולהתחבר.ועכשיו כלום שלח את בעלי פעם ראשונה לבקש שישחקו איתו !!!בעלי אמר לו שילך רק איתו. והילדים סירבו לשחק..והיום הלכנו שוב הוא אפילו לא ניסה שיחק לבד וחזר מהר. חייבת לציין שבגן יש לו ביטחון עצמי משחק נהדר. אבל בזמן האחרון הוא התחבר עם ילד שמתעתע בו. פעם חבר שלו פעם לא. כואב לי לראות אותו כך ואין לי מושג מה ניתן לעשות בזמן סגר ..הוא לחוץ ועצבני ובוכה יותר קשה לו עם האי וודאות שאין גן. יש לו חברים טובים מחוץ לגן שעימם הוא נפגש וגם איתם התנהגות השתנתה. רב איתם יותר. אשמח לתובנות מהירות נה ניתן לעשות? תודה

שלום לך, הרבה שינויים עוברים על בנך מלבד הסגר.. האו גדל ומתפתח - מבין יותר, מותאם יותר, פחות בתוך עולמו הפנימי אלא יותר מבין וקולט נורמות התנהגות.. עברתם דירה - גם זה מצריך הסתגלות, לבית החדש, לשכונה - וכן, גם אם עברו כבר כמה חודשים. אני עברתי דירה לפני שנה וחצי ועד היום ביתי הקטנה יכולה לומר לי "זה לא הבית שלי, הבית הישן היה הבית שלי" :) וכמובן השינויים התכופים בעקבות הקורונה.. אני חושבת שכל מה שצריך לעשות הוא לתמוך בו באותו רגע לפי הצורך שלו באותו רגע. מה הצורך שלו באותו הרגע - זה כבר התפקיד שלכם לחשוב ולהבין..מתי הוא מבקש סיוע קונקרטי (כן אפשר לפעמים לבקש ביחד איתו לשחק) מתי צריך לתווך לו את העולם (אפשר לבקש יחד, יכול להיות שיסכימו ויכול להיות שלא, אבל שווה לנסות!) מתי צריך להיות איתו (לא נורא - אני אשמח לשחק איתך :)) ומתי פשוט להציע חיבוק... זו כל התורה על רגל אחת. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים