מעבר מגן פרטי לממלכתי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

02/11/2020 | 00:48 | מאת: אחת

שלום הבן שלי עבר לפני שבוע מגן פרטי לגן ממלכתי. הוא ממש מתקשה למצוא חברים ולהשתלב. הגננת גם לא ממש עוזרת היא מבקשת שישחק עם הילדים א לא מטריחה את עצמה בלכוון ולעודד. היא מחלקת מדבקות בסוף כל יום רק לילדים שההתנהגות שלהם טובה בעינייה. הבן שלי עדיין ל קיבל אף מדבקה וכל יום שואל אותי למה בגן הזה רואים שהוא לא טוב מספיק בכדי לקבל מדבקה. בבוקר הבן שלי בכה הרבה בשער הגן והגננת ממש התעצבנה ובקשה שאעזוב ואשאיר אותו בוכה ושירגע לבד בהמשך. היא דברה ממש באגרסיביות תוך כדי שהיא מציינת שהוא בן חמש שנים והבכי הזה לא מותאם לגילו ולא ראוי. אני ממש נבהלתי מאופי שלה, מהאגרסיביות. מטון הדיבור ושפת הגוף שלה. בהתחלה התעקשתי שאני נשארת איתו וישבתי איתו מחוץ לשער הגן אך היא ממש הלחיצה אתוי. ביקשה שקח אותו ואעזוב, ציינה שאני פחדנית, הרימה את הקול ואני נאלצתי לעזוב והוא עדין נסער. אני ממש אוכלת את עצמי שנכנעתי כך. הילד היה חשוף לכל השיח ושאל הרבה שאלות והרגיש שהגננת לא מעריכה אותו ולא מבינה אותו. מה שמעצבן אותו שאני מרגישה חסרת אונים ולא יודעת מה לעשות. וגם מרגישה שקשה לי לדבר אתה ולהתמודד עם השיטה הכל כך אגרסיבית שלה. זה מבהיל אותי וחוסם אותי וזאת למרות שאני בדרך כלל אסרטיבית בעצמי ועומדת על שלי. תחושה מוזרה כזאת שלא מצליחה להבין. וגם לא יודעת מה הגבולות של המעורבות שלי כהורה בגן ממלכתי. איזה כלים עומדים לרשותי. עד כמה אני יכולה להעיר ולהתערב. אודה לעצה תודה רבה

שלום לך, אחד הדברים החשובים ביותר בעיני בגידול ילדים הוא אישור ותיקוף של הרגשות שלהם. אם הילד מתקשה להיפרד בבוקר ובמיוחד כשמדובר בגן חדש, והגננת לא יכולה לעזור לו ואף גרוע מכך - מגנה ומבקרת אותו - בעיני ישנה פה בעיה חמורה של חוסר מקצועיות של הגננת. אני לא אומרת שאין מקום שבו את תוכלי להכין אותו טוב יותר לקראת הפרידה ומה שמצפה לו - אני מניחה שיש. אבל גננת שמבקרת את הילד בעודו לידך וקוראת לך פחדנית - בעיני יש כאן עניין לפיקוח. אמא יקרה, תמיד קיימת האפשרות של למצוא לו גן חדש. מעטים הפעמים בהם שמעתי תיאורים כ"כ קשים ולא אמפטיים להורה ולילד. אבל הפעם עבודת ההכנה ותהליך ההסתגלות יצטרך להיות מלווה ע"י איש מקצוע. ועכשיו הסתייגות - לפני שאת לוקחת החלטה מהסוג הזה , אני מציעה לך לערב את הפסיכולוגית של הגן ולשטוח בפניה את כל שארע. אני רוצה לתת לגננת הזו הזדמנות נוספת לפני נקיטת צעדים דרסטיים תוך ידיעה שלפעמים גם הורים נסערים יכולים לעיתים לפספס את המציאות. אז בקשי בהקדם פגישה משותפת ושם הרגישי בנוח לספר את החוויות שלך ואת נקודת המבט שלך. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים