ילד שמנסה להחרים את הבן שלי-המשך

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

22/10/2020 | 11:13 | מאת: אמא מודאגת

שלום תודה רבה לך על התשובה. לצערי מדובר במוכר לא רשמי, בית ספר לחינוך אלטרנטיבי ממומן מתשלומי הורים ואין להם פסיכולוג לגן או כל ליווי פסיכולוגי. שאלתי את הגננת היא אומרת שהבן שלי משחק עם כל הילדים בגן גם בנים גם בנות. משתלב יפה במרקם החברתי בכיתה, ילד אהוב ואוהב לעזור לכולם. לגבי הילד השני אז יש קטעים דומים בכיתה. למשל הביא מסכות וחלק לחלק מהחברים שלו ולבן שלי סירב לתת. פעם ניסה לכפות עליו לצאת מהמשחק וכדומה. הגננת מציינת שעם יתר הילדים הבן שלי מסתדר יופי. אני לא יודעת עד כמה באמת הילד הזה משפיע על יתר החברים. בפארק ראיתי שהילדים נענים לו. אולי בגלל שהם רצו שיאפשר להם לשחק בסקוטר. אולי בגלל שהוא ילד בכיין וצועק והבן שלי יותר מאופק ולא מראה שהו עצוב או נפגע אז פחות מזדהים איתו. אני רואה שהבן שלי מושפע מההתנהגויות של הילד הזה ומרגיש שהוא מפריע לו וכן אשמח לכוון אותו להתמודד עם הסיטואציה בצורה טובה יותר. תודה

שלום לך, אז קודם כל זה משמח לשמוע שהמצב ממש לא נשמע כמו חרם ..שכן יש לו חברים, הוא ילד אהוד ומקובל כך שכנראה שקצת הגזמת בפרשנות שלך את הסיטואציה. אני מדגישה את זה כי ייתכן והעניין בעצם יותר מדאיג אותך מאשר באמת מפריע לו ולכן וחשוב שאנחנו כהורים נדע לעשות את ההפרדה הכ"כ חשובה בינינו לבין ילדינו. אם את בכל זאת רוצה לעזור לו ולחזק אותו, פשוט הקשיבי לו, הקשיבי למה שהוא אומר, חזקי ושקפי את רגשותיו. תעזרי לו להרגיש שאת מבינה היטב את שעובר עליו באותם רגעים (ויתכן שמה שעובר עליו זה בעצם לא יותר מידי...). זה השלב הראשון. אני מציעה לך לא לקפוץ לעצות מעשיות באשר לאיך להתנהג או מה לומר..זה יכול להגיע קצת יותר מאוחר. בנתיים היי שם איתו, ואם וכאשר תרגישי שהוא מעצמו שב וחוזר ומספר לך על המצבים האלה, אז את יכולה להציע בעדינות כל מיני אפשרויות (אתה יכול למשל ללכת משם, לשחק עם ילד אחר, להגיד לו שזה מעליב -או כל דבר אחר שנראה לך נכון). לסיכום - מה שבאמת יחזק אותו הוא שאת לא תיפגעי/תוטרדי/ תדאגי/תעלבי במקומו...זאת כדי שבאמת תוכלי להיות שם עבורו במציאות, עם מה שהוא חווה או לא חווה, ולעזור לו להגיב מתוך עצמו. את זה תוכלי לעשות כאמור רק אם תצליחי לעשות את ההפרדה החשובה בינכם ובאמת להקשיב לחוויה שלו. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים