ילד שמנסה להחרים את הבן שלי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

18/10/2020 | 23:55 | מאת: אמא מודאגת

שלום אני לא יודעת אם נכון לקרוא לזה ניסיון לחרם או לא. מדבור בבני חמש. כבר פעם שלישית שקורה את זה מול עיניי. פעם ביום הולדת של הילד ההוא סירב לתת לבן שלי עוגה מעוגת יום ההולדת והביך אותו מול כולם. ופעמיים בפארק סירב לשתף אותו בדברים שהביא מהבית כמו סקוטר וביקש מיתר הילדים להחרים את הבן שלי ולא לאפשר לו לשחק איתם. בכיתה הבן שלי מספר לי שהילד הזה מנסה להשתלט לו על המשחק ולגרום לו לציית לו. אני לא מצליחה לעזור לבן שלי. ניסיתי לדבר עם אמו של הילד באותו רגע בפארק והיא טענה שהבן שלה משתף כאשר הוא מוכן. אגב, הוא שיתף את כל החברה חוץ מהבן שלי. העמדה של האם הייתה מתגוננת ולא ראיתי שהיא רואה פסול בהתנהגות הבן שלה. מה ניתן לעשות תודה רבה

שלום לך, קודם כל אני שומעת סימן שאלה גדול וחשוב שאת שמה על מילה גדולה עוד יותר "חרם"- וטוב שכך..אני באמת לא יודעת אם מדובר כאן בילד שאולי פחות מסתדר עם בנך ונוהג כפי שהוא נוהג, או אישזהו ניסיון גדול, מכוון ויזום לחרם...משום מה נראה לי שהאופציה הראשונה יותר הגיונית. את יודעת, לא כולם חברים, לא כולם תמיד מסתדרים וזה בסדר.. אני מציעה לך לשוחח עם הגננת ולשמוע ממנה מה היא רואה בגן. האם לבנך יש חברים שהוא משחק איתם ונהנה לאורך שעות היום? האם הוא ילד שכן יודע כשצריך לעמוד על שלו? האם המצבים האלו עם אותו ילד מתרחשים באופן תדיר? אאת אפילו יכולה לבקש תצפית של פסיכולוג בגן. תבחני את התמונה הרחבה יותר ואז תחזרי ותכתבי לי עוד. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים